Podočnjaci mogu da budu naduveni, tamni, ljubačasti, plavi. Oni se uvijek pojave kada nam najmanje trebaju, a postoje i žene koje ih imaju stalno, bez obzira da li su se naspavale ili nisu.

podocnjaci.jpg

Ako ne možete više da ih gledate na svom licu, onda je vrijeme da se izborite sa njima na lak i jednostavan način.

Ako imate problema sa kolutovima oko očiju, znate i sami koliko ih je teško sakriti da se ne vide. Još ih je teže skroz ukloniti.

Niste sami u ovoj teškoj misiji. Mnoge žene ih imaju i svakodnevno se bore sa njihovom pojavom. Podočnjaci nisu nimalo lijepi, i to je jedan od glavnih razloga zašto želimo da ih se rešimo. 

Koristite jastučiće za podočnjake

Jastučići od kolagena su relativno nova stvar na našem tržištu i efikasni su kada želite da smanjite podočnjake za kratko vrijeme.

Jasučići za podočnjake daće vašem licu svježinu u trenu i usporiće proces starenja kože na podrućju oko očiju. Njih možete da koristite dva do tri puta nedjeljno, biće sasvim dovoljno.

Idealni su za umornu kožu, jer će uspjeti da smanje otečenost i da povrate sjaj. Bićete veoma zadovoljni njihovim djelovanjem, a na vama je samo da ih prislonite na podočnjake i ostavite ih bar pola sata da rade svoj posao. Čim ih skinete, vidjećete željene rezultate. 

Probajte bademovo ulje za podočnjake

Da li ste isprobali bademovo ulje za podočnjake? Ono u sebi ima vitamin E i B i uspješno može da smanji podočnjake koji su naduveni i izraženi.

Činjenica je da vaša koža mnogo više voli prirodne sastojke nego one sa puno hemije, pa zbog toga će licu baš prijati bademovo ulje.

Ono će omugućiti koži da bude elastična i hidrirana, a podočnjaci će biti smanjeni već poslije nekoliko upotreba. Možete podočnjake namazati prije spavanja, a zatim ujutru isprati bademovo ulje sa njih.

Koristite kreme za podočnjake

Podočnjaci neće sami od sebe da nestanu. Potreban im je podsticaj, a kvalitetna krema može da bude pravo rješenje. Izaberite kremu sa prirodnim sastojcima i uvjerite se da je moguće da otklonite podočnjake na lak i jednostavan način.

Naravno, ne možete očekivati čudo, podočnjaci se neće povući poslije prvog mazanja, ali redovnom upotrebom kvalitetne kreme, uspjećete da ih smanjite i oni neće više biti tako izraženi i tamni.

Mnogo je razloga zbog kojih se podočnjaci pojavljuju na vašem licu. Razlog može da bude manjak sna, mogu da budu cigarete, stres i neadekvatna njega koja ne odgovara vašem licu.

Kada imamo podočnjake, izgledaćemo starije nego što zapravo jesmo, umorno i iscrpljeno.

Često se dešava da ne uspijemo da ih otklonimo, jer ne znamo koji je pravi razlog zašto su se pojavili. Problem može da bude i u ljekovima koje koristite, u genetskoj predispoziciji, u različitim vrstama oboljenja.

Šta god da je u pitanju, istina je da oni mogu da se smanje i da se dovodu u red. 

Jastučići, bademovo ulje i dobra krema su trio uz koji ćete sigurno da smanjite podočnjake na lak i jednostavan način.