U hotelu "Panorama" u Gradu sunca sutra će se održati II memorijalni šahovski turnir "Mirko Albijanić" za igrače do 16 godina u organizaciji Šahovskog kluba "Trebinje", koji će okupiti oko 150 takmičara iz regiona.

Sahovski turnir mirko albijanic.jpg

Predsjednik Šahovskog kluba "Trebinje" Radenko Drašković je posjetio na Mirka Albijanića koji je bio specifična ličnost i istaknuti sportski radnik koji je posvetio svoj život radu sa djecom najjužnijeg grada Republike Srpske.

"Mirko Albijanić se šahovskom radu i radu sa omladinom u šahu posvetio tokom 80-ih godina i bio je utemeljivač i osnivač šahovske škole koja je iznjedrila mnoge šahovske talente. Bez obzira što je prošlo 20. godina od njegove smrti  mi želimo da kroz ovakav pristup obezbijedimo uslove da djeca izrastu u velike šahovske talente", naglasio je Drašković

Predsjednik Upravnog odbora ŠK "Trebinje" Kočo Govedarica je podsjetio da su u ovoj godini šahisti učestvovali u Ligi Stare Hercegovine, te ostvarili uspjeh na kadetskom prvenstvu Republike Srpske.

"Veliki uspjeh je to što je u Tuzli naša ženska seniorska ekipa osvojila titulu šampiona Premijer lige BiH na čelu sa Anom Benderać i izborila plasman u Kup evropskih šampiona u šahu. Iako smo se obratili mnogim institucijama nismo naišli na materijalnu podršku tako da djevojke nisu mogle da se pokažu na međunarodnoj sceni i to je šteta za naš klub, Grad Trebinje i Republiku Srpsku", istakao je Govedarica.

Takmičenje se održava u dvije kategorije i to do 12 i od 12 do 16 godina, a takmičenje počinje u subotu u 8.30 časova u hotelu Panorama.

Turnir se igra u 9. kola (kompjutersko parovanje) po 15 minuta, a za prvih šest su predviđene nagrade.

Učesnici turnira su iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, BiH i Hrvatske.

Iz uprave Šahovskog kluba pozivaju sve prijatelje sporta i šaha da dođu i podrže mlade šahiste.