sah.jpg

Šahovski klub "Trebinje" (jedini ekipni prvak iz Trebinja u BiH) priprema se da u Trebinju dočeka šampiona svijeta u šahu, legendu ove igre i jednog od najvećih igrača u šahovskoj istoriji Anatolija Karpova u drugoj polovini avgusta.

Legendarni šahista je i prošle godine 8. avgusta boravio u našem gradu.

Prema riječima predsjednike Upravnog odbora Šahovskog kluba "Trebinje" Koča Govedarice ovim potpisivanjem ugovora Trebinjci će izaći na međunarodnu scenu.

"Ovo je dugo pripremano i biće to važan iskorak za šah ne samo Trebinja i istočne Hercegovine, već i Republike Srpske i BiH, jer će se naš šahovski klub upisati u rijetke šahovske klubove na području regiona kao član Šahovske akademije 'Anatolij Karpov'. Ovim se izlazi na međunarodnu scenu, dobijaju se pozivi na internacionalne turnire. Mi ćemo dolazak Karpova iskoristiti i za promociju ne samo šaha, već grada Trebinja, Grada sunca, turističkog potencijala našega grada...", rekao je Govedarica.

U Šahovskoj akademiji "Anatolij Karpov" su i po jedan klub iz Beograda i Rijeke (Hrvatska), a sada će biti  i klubovi iz Trebinja i Nikšića.

Prošlogodišnji Karpov dolazak izazvao je veliko interesovanje ljubitelja šaha svih generacija u gradu podno Leotara i domaćini vjeruje da će tako biti i ovaj put.

Karpov će u Trebinju boraviti nekoliko dana.