Piletina ima moć transformacije, najneutralnijeg je ukusa i u kombinaciji sa raznim začinima i dodacima dobijamo slasna, delikatesna jela - koja bez sumnje svi obožavamo.

piletina sa prsutom.jpg

Potrebni sastojci: 

- 8 srednjih šnicli pilećih prsa (od 4 komada bijelog mesa dobićete 8 šnicli kada svaki od njih po dužini presječete na pola), 

- 200g mocarele, tanko nasjeckane

- 8 tankih kriški pršuta

- 375ml pirea od paradajza (može da bude i sos sa čeri paradajzom - za tjestenine, a možete pire i sami da napravite)

- 2 kašike ulja od koštice grožđa (ili ulje po vašem izboru)

- svježi timijan (ili bosiljak)

Priprema: 

Korak 1

Zagrijati rernu na 200 stepeni. U velikom tiganju zagrijte ulje na srednje jakoj temperaturi. Četiri pileće šnicle propržiti 2-3 minuta sa svake strane ili dok ne poprime zlatnu boju. Prebacite u tanjir. Ponovite s preostalom piletinom.

Korak 2

Na sredinu pileće šnicle postavite manji komad mocarele. Napravite "paketiće", koje ćete na kraju uviti u pršut i vezati kuhinjskim kanapom da biste je učvrstili.

Korak 3

Rasporedite sos od paradajza u posudu za pečenje. Pileće paketiće rasporedite preko sosa, tako da ih blago zaronite. Pecite 20 minuta ili dok se piletina ne ispeče. Stavite svježe grančice timijana ispod kanapa kojim ste pričvstili paketiće. Poslužite uz pire krompir ili pirinač.

Napomena: meso nema potrebe da solite ukoliko je sos od paradajza slan, a i pršut je obično intenzivno slan - pa so ovog puta nije neophodno dodavati.