Pošto su pred nama hladniji dani sa dosta vjetra, a uskoro dolazi i zima potrebno je da vaše usne njegujete na pravi način.

piling za usne.jpg

Hladnoća i vjetar mogu u velikoj mjeri da isuše usne koje će uslijed nedovoljne hidratacije početi da pucaju.

Tada je neophodno da usnama pružite blagi piling koji će skinuti suv i mrtav sloj kože sa vaših usana, a nakon njega usnama pružite hidrataciju balzamom koji ćete same napraviti.

Piling za usne

Za piling za usne biće vam potrebna 1 kašičica bijelog šećera, 1 kašičica smeđeg šešera, 1 kašičica meda, pola kašičice maslinovog ulja.

Promiješate sve sastojke i smjesu sipate u neku kutijicu u kojoj ćete držati piling.

Kada budete željeli da ga koristite nanesite malu količinu na usne, trljajte prstom piling po usnama i obrišite.

Balzam za usne

Sastojci:

1 kašika žutog pčelinjeg voska

1 kašika kokosovog ulja

5 kapi eteričnog ulja po želji.

Način pripreme - prvi korak

U staklenu činiju stavite vosak i ubacite u mikrotalasnu na 45 sekundi. Ukoliko nemate miktotalasnu vosak stavite u prethodno zagrijanu rernu na isti vremenski period. Nakon 45 sekundi posudu izvadite pa u nju dodajte kokosovo ulje i sve zajedno ponovo vratite na 45 sekundi u mikrotalasnu.

Drugi korak - Kada se i kokosovo ulje istopi u smjesu dodajte eterično ulje i ponovo vratite u mikrotalasnu ali sada na 30 sekundi. Postupak ponavljajte sve dok se smjesa ne pretvori u ulje.

Treći korak - Sada već dobijeno ulje sipajte u neko pakovanje u kome želite da bude balzam. Možete iskoristiti neko prazno pakovanje od potrošenog labela. Vaše labelo je gotovo i spremno za upotrebu.

Piling i labelo su sastavni i obavezni dio njege usana stoga ga nikada nemojte preskakati.