Bez obzira da li je u pitanju suva ili masna koža, hidratacija je neophodna. Osobe s masnom kožom često izbjegavaju dodatnu hidrataciju, jer smatraju da tako dolazi do povećane proizvodnje ulja.

maske za hidrataciju.jpg

Ipak, hidratacija je neophodna čak i masnoj koži, a efekat je obrnut - što je hidratacija kože bolja, to će proizvodnja prirodne masnoće biti manja.

Ako želite da kožu malo odmorite od kozmetičkih preparata, predlažemo da sami pripremite maske za hidrataciju.

1. Maska od banane i meda protiv prosijavanja

Sastojci:

banana

organski med

svježe iscjeđen sok narandže

Zrelu bananu izgnječite u činijici. Potom dodajte dvije kašike meda i dobro promiešajte. Na kraju dodajte jednu kašiku soka od narandže.

Prije nego što stavite masku, umijte se mlakom vodom. Zatim nanesite masku i dobro umasirajte. Posebnu pažnju posvetite T zoni.

Masku držite na licu 20 minuta, da bi koža upila hranljive sastojke. Skinite je mlakom vodom, a zatim lice obrišite suvim i mekim peškirom. 

2. Maska od meda, ovsenih pahuljica i mlijeka protiv akni

Sastojci:

ovsene pahuljice

organski med

mlijeko

Tri kašike ovsenih pahuljica stavite u blender. Dodajte jednu kašiku mlijeka i miksajte dok ne dobijete pastu. Zatim umiješajte jednu kašiku meda.

Nanesite masku na lice ravnomjerno i ostavite je na koži 20 minuta. Sljedeći korak je da masku isperete čistom, mlakom vodom. Vodu upijte mekanim peškirom.

3. Aloja vera i krastavac maska

Sastojci:

aloja vera gel

krastavac

Isjecite polovinu krastavca na kriške, pa ih stavite u blender. Miksajte dok ne dobijete vodenastu konzistenciju. Dodajte dve kašike aloja vera gela i promiešajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

Za najbolje rezultate, masku ravnomjerno umasirajte u lice. Poslije pola sata, lice isperite hladnom vodom i obrišite mekanim peškirom. 

Maske ćete napraviti brzo i jednostavno, a sigurno će doprinijeti čistijem i ljepšem tenu i hidriranoj koži.

Aloja vera ima povoljno dejstvo i na kožu sa opekotinama od sunca i sprečava preuranjeno starenje kože. Krastavac hladi i čisti kožu.

Med i ovsene pahuljice će se izboriti sa aknama, a imaju i umirujući efekat na kožu lica.

Banana je odličan izbor za hidrataciju kože i sprečavanje prosijavanja.

Odaberite masku koja vam najviše odgovara i u jesen uđite sa svježim, hidriranim i odmornim licem.