U prostorijama Šahovskog kluba "Trebinje" odigrano je posljednje kolo "Hercegovina tur" za igrače do 16 godina.

sah hercegovina.jpg

Prvo mjesto u kategoriji do osam godina osvojio je Vuk Brborić iz Ljubinja sa 6 poena, drugo Ivona Toholj sa 5,05, a treće Matija Savić iz Nevesinja sa 4,05 poena.

Nikola Vojičić iz Nikšića prvi je u kategoriji do 12 godina i osvojio je 5 poena, na drugom mjestu je Pavle Dangubić iz Ljubinja sa 5, a treće mjesto osvojio je Vladan Pecelj iz Ljubinja sa 5 poena.

Nikola Vojičić je najbolji po Buholc kriterijumu.

Vasilije Lambeta najbolji je do 16 godina, a osvojio je 6,05 poena, drugi je Marko Stajić iz Bileće sa 5,05, a na trećem mjestu je Miljan Savić iz Gacka sa 4,05 poena.

Predsjednik Šahovskog kluba "Trebinje" Velimir Remetić za kaže da je plan za narednu godinu da se uključi više klubova iz Crne Gore, zapadne Hercegovine...

"Zadovoljni smo ukupnim napretkom igračkog nivoa djece iz istočne Hercegovine i ovo je tek početak. Imamo izuzetno talentovanu djecu i samo im treba ozbiljan rad. Sada nas očekuje ekipno omladinsko prvenstvo Republike Srpske i nadamo se dobrom uspjehu", rekao je Remetić.

Igrači su bili podijeljeni u tri grupe (do 8, 12 i 16 godina). Učestvovalo je oko 50-ak djece iz Gacka, Bileće, Nevesinja, Ljubinja, Nikšića i Trebinja.