Koža koja je masna ili mešovita to jest kombinovana često je sklona pojavi mitisera i bubuljica, i to uslijed prekomjernog lučenja sebuma.

maska za mitisere.jpg

Svakako, faktori koji doprinose zamašćivanju kože mogu biti različiti - od hormona do načina ishrane, a ono o čemu naročito treba povesti računa u tom slučaju jeste njega kože.

Na prvom mjestu se misli na redovno čišćenje kože lica kako ne bi dolazilo do začepljenja pora, što dalje rezultira upalnim procesima i pojavom mitisera i bubuljica. 

Kako bismo redukovali mitisere, kao i spriječili njihovu pojavu, na prvom mjestu moramo redovno da čistimo kožu lica. Svakodnevna rutina podrazumijeva dva puta dnevno - ujutru i uveče.

Ipak, dermatolozi preporučuju da se povremeno primjene i detaljniji tretmani kojima se postiže dubinsko čišćenje, i to recimo dva puta mjesečno, ili pak jednom nedjeljno, ukoliko je problem sa mitiserima izraženiji. 

Naravno, kao i uvek, mi predlažemo jedan takav, koji možete primijeniti sami kod svoje kuće, od sastojaka koje vjerovatno već imate u kuhinji. 

Detoks maska protiv mitisera

Jedna kašika sode bikarbone

Grčki jogurt

Kesica zelenog čaja koja je prethodno iskorišćena za kuvanje

Soda bikarbona je poznata po svojoj moći detoksikacije i dubinskog čišćenja, a posebno odgovara u ove namjene onima koji imaju problem sa mašćenjem lica ili prosijavanjem T zone, te pojavom mitisera. 

Jogurt ima umirujuće dejstvo, a zeleni čaj je antioksidans. 

Kako da pripremite i upotrebite detoks masku?

Jednoj punoj supenoj kašiki sode bikarbone dodajte onoliko jogurta koliko je potrebno kako biste dobili pastu srednje gustine.

Na kožu koja je čista i prethodno umivena nanesite masku, ostavite je da djeluje 15 minuta, pa narednih 3-4 minuta utrljavajte masku blagim masažnim pokretima u kožu lica.

Izbjegavajte kožu oko očiju, jer je tanka i osjetljiva.

Nakon toga se umijte mlakom vodom, pa u kožu blago utrljavajte i filter kesicu zelenog čaja. 

Naposletku nanesite hidratantnu kremu.