Večernji makeap izgled mora da bude efektan, ali isto tako i da se šminka ne pomjeri sa mjesta dok smo u ludom izlasku, na večeri u restoranu ili piću sa drugaricama.

karmin.jpg

Tu se posebno akcenat stavlja na ruž na usnama, koji je nekako u ovoj priči najslabija karika.

Svi znamo onaj momenat kada uvidimo da je naš karmin ostavio primjetan trag na čaši od vina - recimo samo da se ovo ne smatra baš damskim, a i da ne želimo svaki čas da idemo do toaleta kako bismo popravili šminku.

Ruž na usnama jeste važan adut vašeg seksipila, i mnogima od nas omiljeni dio šminke. Ipak, kako biste njime zaista postigli maksimalni efekat, on treba da izgleda besprijekorno, i to ne samo tokom prvih sat vremena, već sve vrijeme, tokom cijelog izlaska. 

Evo o čemu treba da povedete računa, i šta treba da uradite, kako bi to zaista tako i bilo. 

1. Prijee nego što krenete sa šminkanjem usana, morate da ih pripremite - baš kao što pripremate vašu kožu lica čišćenjem, pilingom - tako ćete se osloboditi svih mrtvih ćelija kože sa usana, i često ispucalog izgleda, koji doprinosi ne samo da karmin na vašim usnama ne izgleda lijepo, već i tome da se kruni i da brže nestane.

Za brzi piling vam može poslužiti ultra soft četkica za zube, koju samo treba da pokvasite vodom i da njom blago izmasirate svoje usne. Ili, ako imate malo više vremena, možete da napravite i uradi sam piling, na primjer od braon šećera.

2. Potom treba i da hidrirate usne - možete korisiti običnu hidratantnu kremu, ili pak trik koji ćete sigurno obožavati - u ove svrhe možete upotrebiti i svoju okoloočnu kremu, i to treba da činite redovno, jer će to vašu kožu usana učiniti nevjerovatno mekanom.

Tajno oružje koje takođe ne treba da preskačete, kako biste ne samo pripremili vaše usne za nanošenje karmina, već kako bi prije svega taj karmin na usnama trajao što duže, jeste prajmer.

Prajmeri služe upravo tome da stvore podlogu za dalje šminkanje koja će šminku učiniti dugotrajnijom. I kao što prajmer za lice čini da puder izgleda besprekorno, upravo takvu funkciju ima i prajmer za usne. 

3. Sada na scenu stupa olovka, kako bi ruž na usnama izgledao upravo onako kako želite. Birate olovku koja je za nijansu tamnija od vaše prirodne boje usana, i to je trik koji će vam uvijek dati najbolji efekat. Možete i da osjenčite uglove usana kako bi karmin kasnije izgledao što ljepše i prirodnije. 

4. Na kraju, naravno, treba da stavite i karmin - postoje oni koji su i deklarisani kao dugotrajni, pa ne bi bilo loše da izaberete upravo jedan ovakav za takvu priliku.

Ipak, povedite računa da to ne bude karmin koji je suviše suv, jer neće lijepo izgledati na vašim usnama.

Uglavnom, karmin nanesite precizno u jednom sloju. Potom primjeniti trik sa maramicom, koji stavljate između usana i poljubite je nježno, a potom nanesite još jedan sloj.

5. Na kraju ako ima nekih grešaka, popravite ih pomoću štapića za uši, i to je to.