Lijepo vrijeme je konačno stiglo, što znači da našoj koži treba povratiti sjaj. Hidratacija je ključna u rutini njege, jer koži daje potrebnu elastičnost, prepoznatljiv mladalački izgled, čini je manje pogodnom za razvoj upalnih procesa - naravno uz tretmane čišćenja, ali isto tako utiče na znatno smanjenu vidljivost bora i sitnih linija.

maska za lice

Stoga je hidrantna krema nezaobilazna u okviru palete najvažnijih kozmetičkih proizvoda, ali za primetniji efekat je potrebno obezbijediti i dodatnu njegu. Ovog puta, naš je prijedlog da to budu potpuno prirodne maske za lice.

 

Sljedeće maske možete koristiti za njegu lica u okviru svoje redovne rutine, a preporuka je da to činite dva do tri puta nedjeljno, kako biste postigli što bolje rezultate. Sve sastojke vjerovatno već imate u svom domu, a ako ne - lako ćete ih nabaviti u obližnjoj prodavnici.

Maska od kivija

Ukoliko do sada niste koristili kivi u ove svrhe, definitivno bi trebalo da počnete, jer je ova voćka broj jedan kada je hranljivost za kožu lica u pitanju! Ima više vitamina C nego pomorandža, obiluje vitaminima A i E, kao i citrusnom kiselinom, bez koje su mnogi kozmetički preparati nezamislivi.

Maska od kivija će vašoj koži obezbijediti neophodnu vlažnost, a osim toga djelovaće na vašu kožu i tako što će je očistiti od nagomilane prljavštine, kao i smanjiti prekomjerno lučenje sebuma. Sve u svemu - zvuči idealno.

Sve što je potrebno jeste da viljuškom izgnječite jedan kivi, da dodate tome pola izrendane jabuke (poželjno je da jabuka bude kiselija).

Stavite masku na kožu lica i dekolte, ostavite je da djeluje i da se osuši u narednih 20 minuta do pola sata, pa se umijte mlakom vodom.

Maska od banane i jogurta

Još jedna prirodna maska umirujućeg dejstva, koja će vašoj koži lica obezbijediti neophodnu vlažnost.

Jogurt ima funkciju blagog pilinga, kao i hidratacije, a banane koje imaju visoku nutritivnu vrijednost nahraniće vašu kožu, jer obiluju vitaminima A, B i E, cinkom, gvožđem, magnezijumom i kalijumom.

Ova maska će vašem licu povratiti sjaj i baršunast izgled.

Potrebno vam je samo pola banane, koju ćete izgnječiti i onda tome dodati četiri supene kašike jogurta.

Nanesite masku na očišćeno lice, ostavite da djeluje 15 minuta, pa se umijte mlakom vodom.