ŽOK "Leotar" je pobjedom u Nevesinju nad ekipom OK "Velež" rezultatom 1:3 (28:26, 23:25, 13:25, 27:29) osvojio prvo mjesto u Drugoj ligi G-4 i ostvario plasman na finalni turnir za prvaka Druge lige Republike Srpske.

odbojka

Trebinjke su izgubile prvi set nakon izjednačene borbe. U nastavku su briljirale. Borile su se za svaku loptu i poen i to je dovelo do reyultatskog preokreta.

Prvo su dobile drugi set sa 23:25, da bi u sljedećem ostavile Nevesinjke na samo 13 poena. Četvrti set je bio nastavak dramatičnog prvog i drugog seta, a pobjeda u ovom setu značila je i prvo mjesto u grupi.

Uprkos pritisku, jer se ovom utakmicom rješavao plasman na tabeli, Trebinjke su odigrale odlično protiv veoma snažnog protivnika.

Trener Mišo Pešić ima samo riječi hvale na račun svojih igračica koje su dale zadnji atom snage i koje su ostavile srce na parketu nevesinjske dvorane.

ŽOK "Leotar" je završio prvenstvo, jer su u posljednjem kolu slobodne, ali ih ne može niko stići jer imaju 11 bodova prednosti.

"Hvala svim igračicama na dobroj igri, a mi ćemo konkurisati da dobijemo završni turnir za prvaka koji se odigrava 31. marta i 1. aprila", rekao je Pešić.

Dvije prvoplasirane ekipe od četiri sa turnira plasiraće se u Prvu ligu Republike Srpske.