Zok leotar ekipa.jpg

U posljednjem kolu Prve lige Republike Srpske u odbojci za žene ŽOK "Leotar" je pobijedio OK “Drina” iz Zvornik 3:0 (25:13, 25:13, 25:18).

Nakon 22. kola Trebinjke su osvojile šesto mjesto sa 35 bodova uz 12 pobjeda i 10 poraza i sa set količnikom 41:38.

Nakon utakmice trener Mišo Pešić se osvrnuo na proteklu sezonu.

"Bila je ovo još jedna izazovna i nimalo laka sezona, peta zaredom u Prvoj ligi Republike Srpske. Nakon prošlogodišnjeg osvajanja četvrtog mjesta klub je napustilo šest odbojkašica, uglavnom nosilaca igre. Za mnogo veće klubove i sredine ovo bi bio zaista ogroman problem, a kamoli za jedan klub kao što je naš. Veliko pojačanje svakako je bio povratak Jelene Kozić, koja je na pet utakmica u kojima smo bili domaćini, svojim prisustvom, donijela ogromno iskustvo i stabilnost. Bez njene pomoći u prvom dijelu sezone sigurno bi sve bilo mnogo teže. Jelena je u drugom dijelu sezone pojačala OK 'Ljubinje-Bankom'. Tek u 7. kolu, na utakmici protiv Radnika u Trebinju, priključila nam se i Nikolina Albijanić. Svojim dolaskom donijela je kvalitet u svim elementima odbojkaške igre, što je stvorilo preduslove za mirniji nastavak takmičenja", rekao je Pešić.

Trener odbojkašica ističe da ne treba zaboraviti da je do Nikolininog dolaska primača igrala libero Jovana Đajić.

"U takvim uslovima ostvarili smo dvije vrlo važne pobjede. Zahvalnost ide i Milici Turanjanin koja je prije odlaska na fakultet odradila čitav pripremni period i dala veliki doprinos u pobjedi nad Slavijom iz Istočnog Sarajeva u prvom kolu u Trebinju. Sa druge strane, ova sezona je bila prilika za afirmaciju nekih mlađih igrača, a koji prethodno nisu imali značajnije prvoligaške minute. Sara Mijanović, Jovana Turanjanin i već pomenuta Jovana Đajić imaju iza sebe sezonu u kojoj su sigurno napredovali i koja će im puno značiti u narednom periodu. Marija i Anastasija Radović kao i Anja Berak takođe su svojim igrama i iskustvom iz prethodnih sezona dale veliki doprinos dobrim rezultatima tokom cijele sezone, kao i Ana Vukoje, koja je sebe podredila interesu kluba, igrajući na drugoj poziciji u timu, i za to zaslužuje zahvalnost. Lana Pejanović, Ivana Kandić i Ivana Miljanović su takođe postigle određeni napredak i bile tu kad god je trebalo, a što će im takođe značiti u narednom periodu. Isto važi i za najmlađu, Mariju Glogovac", objasnio je Pešić.

Treba napomenuti da su i treneri svojim timskim radom ugradili sebe u rezultat. Kao i prethodnih godina, tokom cijele sezone bili su vozači i treneri. Ovo posebno ima težinu i odgovornost imajući u vidu udaljenost Trebinja od ostalih gradova u kojima se igra Prva liga RS.

"Sve u svemu, možemo biti zadovoljni postignutim. Ostaje žal za nekim porazima na domaćem parketu, u utakmicama koje smo dobro počeli, ali ne baš najbolje završili. Ipak, treba biti realan i ne zaboraviti polaznu tačku ženske odbojke u Trebinju, prije nekih 14 godina, te činjenicu da bez obzira na odlaske odbojkašica svake godine, uglavnom zbog nastavka školovanja, ipak ulazimo i u šestu sezonu Prve lige Republike Srpske. Jedan od uspjeha kluba je svakako i prošlogodišnji prelazak Katarine Vulić i Anđele Milović u Inovu iz Banjaluke. Iako Inova nije uspjela sačuvati status premijerligaša, nadamo se da će im iskustvo igranja pomoći u nastavku njihovih karijera, a mi ćemo kao i do sada, gdje god budu igrale, biti njihovi najveći navijači", zaključio je Pešić.