Kao što već znate, zimsko vrijeme donosi promjene koje iziskuju drugačiju bjuti rutinu. Naime, hladan vazduh, vjetar i mraz utiču na to da koža dehidrira, a isti efekat ima i pojačano boravljenje u toplim i ugrijanim prostorijama, u kojima je vazduh suv i "krade" tečnost iz naše kože.

njega lica zimi

Lice tako postaje suvo, pa i bore postaju vidljivije, a koža sklona pucanju.

U nastavku saznajte koje su najčešće greške u tretiranju suve i ispucale kože tokom zime.

Fokusirani ste na tretman problema, a ne na prevenciju

Naravno, sasvim je logično da ovakav tip problema kada je koža lica u pitanju, kojem inače tokom zimskog perioda svi mogu biti skloni, bez obzira da li pripadaju suvom tipu kože ili nekom drugom, na vrijeme treba preduprijediti.

Stoga, ukoliko još uvijek niste, krajnje je vrijeme da optočnete sa praktikovanjem adekvatne njege lica, jer zimski dani su već uveliko nastupili.

Ne praktikujete noćnu masku za lice

Mnoge dame potpuno zaborave da je najpogodniji period za potpunu regeneraciju kože lica upravo vrijeme kada spavamo, pa je u borbi protiv ispucale i suve kože tokom zime višestruko korisno praktikovati noćne maske za lice.

Postoji čitav asortiman kozmetičkih proizvoda ove namjene koje treba da birate prema svom tipu kože, ali ono što je posebno važno jeste da imaju izrazitu hidrirajuću funkciju.

Naravno, ono što je uvijek dobra opcija, bez obzira da li se radi o noćnim ili dnevnim maskama, jeste praktikovanje prirodnih tretmana za njegu kože.

Koristite proizvode koji su isključivo na bazi ulja

Iako prirodna ulja, poput maslinovog i kokosovog, djeluju hidrirajuće na kožu, ipak ne treba previše koristiti kreme koje su na njihovoj bazi, jer tako je koža previše tretirana ovim sastojcima, pa ne uspije pravilno da ih apsorbuje, te oni ostaju neiskorišćeni na površini.

Umjesto toga, preporuka je da birate one preparate i kreme koji sadrže mliječnu kiselinu, jer se tako osim hidratacije postiže i efekat uklanjanja mrtvih ćelija kože.

Previše koristite peškir

Vjerujemo da, ukoliko vam je koža suva tokom zime, a samim tim i sklona perutanju, sve što želite jeste da uklonite sve slojeve mrtvih ćelija sa nje. Ipak, u tome nikako ne smijete da pretjerujete, pa u skladu sa tim, treba da budete oprezni prilikom korišćenja peškira.

Nikako ne treba suviše agresivno da brišete kožu lica, naprotiv - preporuka je da samo nježno dodirnete lice peškirom, koji će upiti tečnost.

Štaviše, najbolje bi bilo da peškir uopšte ne koristite, već da pustite da se lice prirodno osuši poslije umivanja.

Ne hidrirate pravilno kožu lica

Kada govorimo o pravilnoj hidrataciji lica, odnosno o nanošenju kreme, nadovezujemo se na prethodni dio u kome smo na kraju konstatovali da je najbolje da lice ne brišete peškirom nakon umivanja.

U vezi sa tim, najbolje je da hidrantnu kremu nanesete na kožu lica koja je još uvijek mokra, jer će se tako mnogo bolje apsorbovati hranljivi sastojci.

Vjerujemo da će vam ove sugestije ubuduće biti od koristi kada je njega lica tokom zime u pitanju, kao i problem sa suvom i ispucalom kožom.