Svakodnevna njega lica prioritet je svim damama koje žele da zadrže mladalački izgled svoje kože i da uspore proces starenja.

kokosovo ulje i soda

Stoga je važno u okviru bjuti rituala primjenjivati one tretmane koji će koži omogućiti da bude zaštićena od svih štetnih faktora, koji mogu podrazumijevati kako vremenske prilike tako i čestice prašine i razne druge zagađivače.

Naravno, u ovu svrhu su osmišljeni razni kozmetički proizvodi, koji međutim ponekad, zbog različitih hemikalija koje sadrže, takođe mogu imati negativan uticaj na izgled kože lica, pogotovo kod one koja je izrazito osjetljiva i sklona iritacijama.

Naš prijedlog je da u svoju rutinu njege uvedete i potpuno prirodne tretmane, koji nisu invazivni, a mogu znatno doprinijeti njenom kvalitetu. Upravo jedan takav prijedlog imamo za vas, a detalje ćete saznati u nastavku.

Saznajte kako da potpuno prirodno i efikasno očistite kožu lica pomoću kokosovog ulja i sode bikarbone.

Čišćenje lica je veoma važan korak kada je njega lica u pitanju, jer omogućuje čišćenje pora, uklanjanje mrtvih ćelija kože, što naposletku spriječava upalne procese, ali i doprinosi usporavanju pojave bora, odnosno procesa starenja.

Ono što je najbolje kod prirodnih tretmana, osim što imaju izuzetno pozitivan uticaj na kožu lica, jeste da sastojke najčešće već imate u svojoj kuhinji.

Soda bikarbona i kokosovo ulje upravo su takvi sastojci, čiji će efekat kada je u pitanju tretman dubinskog čišćenja lica, biti upravo ono što vam je potrebno. Ovaj tretman je odgovarajući za sve tipove kože i djelotvoran je u pogledu različitih problema kože lica, kao što su crvenilo, iritacije, ožiljci, pa čak i u smanjenju vidljivosti bora.

Soda bikarbona u okviru ove maske ima funkciju uspostavljanja idealne ph vrijednosti, kao i pospješivanja procesa zacjeljivanja, dok je kokosovo ulje fantastično za hidrataciju, ali ima i antiupalna svojstva, što će pomoći svima koji imaju problem sa bubuljicama i drugim upalnim procesima kože.

Prilikom pripreme ovog tretmana, za efekat dubinskog čišćenja proporcija sastojaka treba da bude 1:1 ( na primjer jedna supena kašika kokosovog ulja i jedna kašika sode bikarobone), a ukoliko imate osjetljivu kožu onda predlažemo odnos 2:1 (dvije kašike kokosovog ulja na jednu kašiku sode bikarbone).

Nakon što ste dobro pomiješali ova dva sastojka, nanesite smjesu na kritične dijelove kože lica, dobro je umasirajte kružnim pokretima i ostavite masku da djeluje nekoliko minuta, nakon čega je potrebno da je isperete toplom vodom.

Preporučujemo da ovaj tretman primjenjujete jednom do dva puta nedjeljno, i rezultati sigurno neće izostati.