Kinder milk šnite najmlađima su među omiljenim desertima. Meka kakao kora sa mliječnim filovanjem se prosto topi u ustima.

kinder milk snite

Pogledajte recept, probajte i uvjerite se koliko je divan ukus ovog kinder kolača.

Potrebni sastojci:

Za dva biskvita:
6 jaja,
6 kašika brašna,
4 kašika šećera,
2 kašike meda,
2 kašike kakaa,
2 vanilin šećera,
1 prašak za pecivo,
6 kašika tople vode.

Za fil: 1 l mlijeka,
100 g gustina,
2 vanilin šećera,
250 g šećera,
pola margarina (125 g).

Za glazuru: 200 g čokolade,
5 kašika ulja.

Priprema:

Korak 1: Odvojite tri bjelanca od žumanaca. Bjelanca mutite sa dvije kašike šećera, dok se ne napravi šlag. Dodajte žumanca, vanilin šećer i kašiku meda i mutite mikserom.

Korak 2: U jaja dodajte tri kašike brašna pomiješanih sa pola praška za pecivo i umiješajte varjačom. Dodajte kašiku kakaa i tri kašike tople vodu i miješajte dok se ne razbiju sve grudvice. Koru pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko 10 minuta. Ponovite postupak sa ostatakom sastojaka za drugi biskvit.

Korak 3: Malo mlijeka od pripremljenih litar umiješajte sa gustinom dok se ne razbiju grudvice. Ostatak stavite da provri sa šećerom i dva vanilin šećera. Kada proključa ubacite gustin i miješajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Ostavite da se prohladi, pa izmiksajte sa margarinom koji je prethodno stajao na sobnoj temperaturi.

Korak 4: Filujte Kinder milk šnite sljedećem redosledom: kora, pola fila, preko opet kora, pa druga polovina fila. Napravite glazuru od čokolade i ulja, pa prelijte preko kolača.

Kolač staviti u frižider da se ohladi i stegne, pa sijecite u željenom obliku.