Kada su u pitanju mladost i lepota sat možda ne može da se zaustavi, ali ga je i te kako moguće usporiti.

maske za lice

Neophodno je da se svojoj koži posvetite i podarite joj pravu njegu koja će očuvati njenu elastičnost, blistavost i sjaj.

Ne brinite, to ne znači da treba da odvojite malo bogatstvo na kupovanje skupih krema i preparata za njegu kože lica.

Izdvojili smo za vas najbolje vitaminske bombe za ten. Izaberite pravu za sebe i okrenite novi list u njezi lica!

1. Piling - Vitamin C

Vjerovatno vam je poznato da je vitamin C prava blagodet za vaš imuni sistem. Pored toga on je i odličan čistač lica i idealan sastojak za efikasan piling lica na hemijskom nivou.

Kesicu vitamina C u prahu (ili dvije tablete koje ćete izmrviti do praha) pomiješajte sa bademovim mlijekom dok se ne stvori gusta pasta. Umasirajte pastu u kožu lica i ostavite da djeluje.

Kada osjetite blago peckanje isperite lice mlakom vodom i nanesite tonik od ružine vodice.

Ako imate oštećenja na licu nemojte koristiti ovu masku jer je jako agresivna prema otvorenim ranicama.

2. Antiejdžing tretman - Vitamin E

Ako ste primijetile sitne linije i bore oko očiju i usana - ne paničite! Stvaranje bora je prirodan proces u starenju kože kome niko nije pobjegao.

To treba da prihvatite kao najnormalniju stvar, ali uz to i da počnete sa odgovarajućom njegom lica kako bi se usporilo stvaranje novih i produbljenje starih bora. Vitamin E je sjajan antiejdžing sastojak.

Prije spavanja iscjedite sadržaj kapsula vitamina E i nanesite ga direktno na problematičnu regiju lica i nježno utapkajte u bore. Ostavite da prenoći na vašem licu kako bi ga koža upila.

3. Hranljiva maska - Omega 3 masne kiseline

Omega 3 masne kiseline imaju fenomenalna svojstva za zdravlje organizma. To su zdrave masnoće koje su neophodne za njegovo normalno funkcionisanje.

Pored toga ove masnoće su odlične i za njegu kože - smanjuju upale, utiču na smanjenje vidljivosti bora i čiste začepljene pore.

Malo izmrvljenog čia sjemena (može se naći u prodavnicama zdrave hrane) pomiješajte sa organskim jogurtom i nekoliko kapi ulja lana i dobro promiješajte da se sastojci sjedine.

Nanesite mješavinu na kožu lica kao masku, ostavite da djeluje 15-20 minuta, pa isperite mlakom vodom.

Ukoliko masku nanesete uveče prije spavanja, njene efekte ćete osjećati i tokom sutrašnjeg dana.