Dječija igraonica "Ciciban" i Osnovna muzička škola Trebinje već dugi niz godina imaju dobru saradnju na obostrano zadovoljstvo, što je za primjer u gradu.

ciciban muzicke radionice

Djeca iz obje ustanove imala su ogledni čas violine, violončela i gitare, a u narednoj sedmici planiran je čas sa duvačkim instrumentima.

Učenice Muzičke škole održale su mini koncert djeci "Cicibana", a mališani su njima zauzvrat pokazali svoja umijeća i sposobnosti u pjevanju i sviranju na oduševljenje svih prisutnih.

Kako kažu u Dječijoj igraonici "Ciciban" cilj im je da kroz pjevanje, sviranje, ples i slušanje muzike razviju kod djece svestranu kreativnost i njihovu individualnost.

"Muzika je značajna za rani rast i razvoj svakog djeteta jer utiče na cjeloviti razvoj inteligencije, rakreativne sposobnosti, a utiče i na socijalne vještine", kažu u "Cicibanu", dodajući da mališani u ovoj igraonici vježbaju i motoričke muzičke zadatke.

Mališani se u "Cicibanu" upoznavaju i sa određenim instrumentima i zvukovima, a često imaju i muzičko-scenske nastupe na otvorenom, kao i u Domu mladih i Kulturnom centru.

"Pokažemo roditeljima i ostalim zainteresovanim šta to mi sve znamo i umijemo", dodaju u "Cicibanu".

U Muzičkoj osnovnoj i srednjoj školi ima nekoliko "cicibana", koji su vrsni muzičari i virtuozi na raznim instrumentima.

Poznato nam je da "Ciciban" odavno radi terapijom muzikom po programu "Pavaroti muzičkog centra" - Mostar.

ciciban muzicke radionice