Mali "cicibani" uvijek nas iznenade svojim veselim idejama, zanimljivim zabavama i žurkama. Sada su imali ležerniju varijantu pidžama partija u svom vrtiću. Ovaj put nisu ostali na spavanju.

pidzama parti.jpg

Pažnju nam je privuklo prekrasno uređeno dvorište i prozori ukrašeni raznolikim svjetiljkama, fenjerima i kuglicama. Čula se glasna muzika, pjesma i vriska razdragane i vesele dječice.

Na ulaznim vratima stoji veliki natpis: "Pidžama parti. Ulaz strogo zabranjen odraslima ako nisu u pidžami". Da bismo mogli da uđemo spasile su nas učiteljice, koje su nam dale baden-mantile.

U hodniku nas je dočekala predivno urađena dekoracija prilagođena upravo dječijoj zabavi. Na stolovima čaše, voće, vatromet, prskalice, baloni i neobične kutijice. U učionicama svijetle jelkice, na tepihu puno malih jastučića, na njima zanimljive plišane igračke. Muzika, djeca i učiteljice plešu.

Svi su srećni, veseli, razdragani. Atmosfera do usijanja, što bi odrasli rekli.

"Djeca dolaze obučena u pidžame. Sa sobom ponesu najdražu igračku. Zabava je zatvorenog tipa. Ovo je veče prijateljstva, muzike i zabave. Djeca stiču zajednička iskustva, produbljuju prijateljstva i povezanost. Ovu noć će da pamte. Svake godine osmislimo raznolike takmičarske igre za 'Pidžama parti'. Djecu animiramo, podstičemo, hrabrimo da dodju do cilja. Do kraja godine ostalo je nekoliko dana. Imamo još nastupa, doček Djeda Mraza i dodjelu novogodišnjih paketića. Zatim učešće na svečanoj manifestaciji na Trgu, doček dječije Nove godine", kažu u dječijoj igraonici "Ciciban".