djecija nedjelja trebinje (2).JPG

U trebinjskom Gradskom parku danas je organizovana centralna manifestacija povodom obilježavanja Dječije nedjelje, na kojoj su mališani iz predškolskih i školskih ustanova učestvovali u različitim društvenim igrama te se družili sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem.

Mališani su zajedno sa gradonačelnikom učestvovali u svim igrama, a zatim je Ćurić svakoj ekipi pojedinačno uručio poklone kao mali znak zahvalnosti, ujedno im čestitajući nedjelju posvećenu upravo njima - našim najmlađim sugrađanima.

Ćurić je rekao da je ovogodišnja manifestacija dobila drugačiji karakter i da su umjesto tradicionalnog prijema u Gradskoj upravi organizovali druženje na otvorenom, što je djecu učinilo veselijom i srećnijom.

"Vidite ih kako se igraju, druže, dogovaraju se. Djeca su voljna da vrijeme provode u parku, na igrališti, a do nas je da ih naučimo pravim vrijednostima i pokažemo im da nije sve u telefonua i računaru", dodao je Ćurić.

On je naglasio da Grad i ove godine sprovodi sve programe za djecu.

"To su programi kojima su obuhvaćena djeca koja idu u školu u područna odjeljenja, učenici bez jednog ili oba roditelja, Škola sporta Sportskog društva 'Leotar', podrška za novorođeno dijete", naveo je Ćurić.

djecija nedjelja trebinje (3).JPG

Logoped u Javnoj ustanovi "Naša radost" Svetlana Bokun istakla je da se ove godine u Gradskom parku okupilo po nekoliko predstavnika iz svih gradskih vrtića i osnovnih škola, te da je broj djece ograničen zbog epidemioloških mjera.

Ona je istakla da se ovogodišnja Dječija nedjelja obilježava pod sloganom „Zajedno možemo sve“.

Osim djece iz vrtića "Naša radost" i tri trebinjske osnovne škole, na manifestaciji su učestvovala i djeca iz Kluba za djecu „Sveta Evgenija carica Milica“, Dječije igraonice "Ciciban" i Udruženja roditelja djece i omladine sa poteškoćama u razvoju "Sunce nam je zajedničko".

djecija nedjelja trebinje (1).JPG