Mališani iz Dječije igraonice "Ciciban" pozvali su danas u goste dječijeg pjesnika iz našeg grada Rajka Tanasijevića, sa kojim su se družili u Narodnoj biblioteci.

cicibani druzenje sa pjesnikom tanasijevicem (2)

Sa razlogom su izabrali predivan prostor gradske biblioteke, gdje su održali interesantnu književnu radionicu.

Djeca su se upoznala sa prostorom biblioteke i značajem ove ustanove, a saznali su i zbog čega je knjiga čovjekov najbolji prijatelj i ko je piše.

Tanasijević je mališanima čitao svoju dječiju poeziju i ukazao im na pjesme koje su djelo naših poznatih autora poput Jovana Jovanovića Zmaja i Ljubivoja Ršumovića.

"Drago mi je što sam imao priliku da se danas družim sa 'cicibanima', kojima sam recitovao pjesmice za njihov uzrast i ujedno ih upoznao sa dječijom poezijom koju će tek učiti u školi", rekao je Tanasijević, koji je i sekretar trebinjske "Prosvjete" i član književnih udruženja u Republici Srpskoj i regionu.

On je dodao da je iznenađen koliko "cicibani" znaju dječijih pjesama, ističući da bi se mnogi trebali ugledati upravo na ovu igraonicu, koja je po svojim aktivnostima sa djecom prepoznatljiva kako u Trebinju, tako i širom Republike Srpske i regiona.

cicibani druzenje sa pjesnikom tanasijevicem (2)

U "Cicibanu", s druge strane, kažu da djeci svakodnevno čitaju knjige o kojima zatim zajedno razgovaraju, proširujući na taj način dječija znanja i vještine izražavanja i razvijajući kod njih ljubav prema čitanju.

"Čitanje je djeci užitak za njihov mozak, jer im se tako poklanja nešto vrijedno - znanje o ljudima, mjestima, običajima, a upoznaju se i sa biljnim i životinjskim svijetom, stvarima", kažu učiteljice iz Dječije igraonice "Ciciban".

U ovoj igraonici, pored pjesnika, često gostuju i glumci, profesori srpskog jezika i zabavljači za djecu.

I ovoga puta će, mali cicibani, obilježiti Dučićev dan radionicama na Crkvini i kod spomenika slavnog pjesnika u Gradskom parku.