Mališani iz dječije igraonice "Ciciban" pozdravili su dolazak proljeća. Izašli su veseli i razdragani u šetnju, prošli kroz grad i na kraju svratili u gradski park, gdje su nastavili sa druženjem i igrama.

cicibani trebinje (2)

Pozvali su svu djecu koja su se tu zatekla u igri da im se pridruže, što su ovi rado prihvatili. Posmatrali su promjene u prirodi i  okruženju. Brali su cvijeće, pjevali, pravili vjenčiće koje su ponosno nosili na svojoj glavi.

"Za ovaj dan smo se pripremali. Pravili smo kalendar prirode pomoću crteža, simbola, brojeva i slika, i upoznali djecu sa novim godišnjim dobom. Kada je lijepo vrijeme mi smo svaki dan na svježem vazduhu u našem dvorištu ili idemo u šetnju uz rijeku i primjenjujemo planirane aktivnosti u prirodi", kažu "Cicibanu".

Djeca se sa okolinom u ovakvim situacijama najčešće upoznaju neposredno i spontano, stupaju u intuitivni kontakt.

Kažu da ih očekuje puno posla kroz ekološke aktivnosti. Sadiće cvijeće, orezivati voćke, čistiti dvorište i okoliš vrtića.

"Kroz ovakve aktivnosti kod djece razvijamo emocije, osjećaj odgovornosti i poštovanja prema prirodi i životu. Pozvaćemo drugare iz drugih vrtića da nam se pridruže i onda idemo u akciju", kažu u Cicibanu.

cicibani trebinje (2) cicibani trebinje (2) cicibani trebinje (2)