Utakmicama 6. kola nastavljena je regionalna liga za rukometaše, a domaćin turnira bila je ekipa RK "Trebišnjica".

rk trebisnjica

Osim Trebinjaca učestovali su još RK "Čelik" iz Nikšića, Rukometna akademija Đukanović" iz Tuzi i Rukometna akademija Đukanović iz iz Podgorice.

Turnir je otvoren utakmicom između domaćina i ekipe iz Tuzi. Od samog starta Trebinjci odličnom igrom u odbrani stiču osjetniju prednost i vođstvo od 4:0, što je bio signal za trenera gostiju da traži minut odmora.

Igrači Trebišnjice drže visok ritam i ne dozvoljavaju protivniku da im ugrozi prednost pa na odmor odlaze sa prednošću od 4 gola razlike 13:9.

U nastavku domaćin nastavlja sa dobrom igrom konstantno povećavajući prednost koja je iznosila i preko 10 golova. Na taj način svi mladi rukometaši iz Trebinja dobijaju minutažu na parketu.

Kraj utakmice dočekan je sa radošću domaćih jer je ostvarena značajna pobjeda od 27:16.

U drugom susretu sa ekipom Rukometna akademija Đukanović iz Podgorice, viđena su dva različita poluvremena.

Nakon dobrog otvaranja domaćih rukometaša i vođstva od 2:0, na parketu postoji samo ekipa iz Podgorice koja kažnjava sve greške domaćih i na odmor se odlazi sa prednošću od 12:3.

U nastavku kao da je neka druga ekipa izašla na teren. Rukometaši Trebišnjice jakom odbranom i strpljivim napadom tope prednost Podgoričana i na pet minuta do kraja stižu do izjednačenja.

Igrajući gol za gol gosti stižu do vođstva na 25 sekunda do kraja, a posljednji šut domaćina golman gostiju brani i svom timu donosi pobjedu i dva boda.

Sljedeći turnir je u Mostaru.

RK "Trebišnjica": Stojanovic (15 odbrana), Šipovac (10 odbrana), Kovać, Mačkić 3, Grubačić 2, D. Striković 8, Tasovac 1, Mavrić, Kandić 2, Parežanin 14, Ratkovicć 8, Veraja 1, Šarenac, Grk 3, N. Striković, F. Striković.