Kada vijest o pobjedi na startu prvenstva zasjeni jedna još pozitivnija informacija, onda je to svakako nešto što vrijedi novinarski ispratiti.

rk leotar

Naime, kako saznajemo od Obrada Ninkovića, predsjednika Rukometnog kluba „Leotar“, na pomolu je ujedinjenje sa drugim trebinjskim rukometnim klubom „Trebišnjica“, čime bi rukometni sport u Trebinje dobio veliki zamah za dalji rad.

„Dugujemo veliku zahvalnost gradonačelniku Trebinja Luki Petroviću, koji je pružio punu podršku našem startu u ovogodišnjem šampionatu. Pružio je i punu podršku našoj fuziji sa Rukometnim klubom 'Trebišnjica', i ove sedmice očekujemo konstitutivnu skupštinu u novom sastavu, novo rukovodstvo, novi upravni odbor. Angažovaćemo novog šefa stručnog štaba, novog sportskog direktora koji će biti koordinator rada za mlađe selekcije. Nadam se da ćemo uspjeti da se plasiramo u Premijer ligu BiH“, kaže Obrad Ninković.

Kako nezvanično saznajemo, novi „prvi čovjek struke“ u „Leotaru“ je Milan Simonović, dugogodišnji rukometni radnik i član generacije Rukometnog kluba "Metaloplastika" iz Šapca koja je 1986. godine koja je osvojila titulu prvaka Evrope.

Pored Simonovića u ekipi su igrali i Bašić, Portner, Mrkonja, Isaković, Cvetković, Vujović, Vuković...

Inače, u večerašnjem meču, prvom u ovoj sezoni, rukometaši Leotara pobijedili su ekipu Jedinstva iz Brčkog rezultatom 26-20, poluvrijeme 14-10.

Izuzetnom energijom i zalaganjem Trebinjci su bili mnogo bolji protivnik i zasluženo ostvarili pobjedu.

Sjajni golman Savović sa 18 uspješnih intervencija, te Kapor sa deset i Ninković sa sedam golova su bili najbolji, dok je kod gostiju Peštić sa sedam golova bio bolji od ostalih.

S obzirom na to da je ekipa kasnije startovala od ostalih, za očekivati je da će propuštene utakmice odigrati u najskorijem periodu.

Ova ekipa večeras je nagovijestila da može da se ravnopravno nosi sa ekipama iz cijele RS, a za nešto više biće potrebno da se ove ideje sa početka priče realizuju. Vjerujemo i da hoće.

rk leotar