Sigurni smo da ste i vi ljubitelji brzih, lakih recepata koji se spremaju očas posla i ne zahtijevaju posebne kulinarske vještine.

mini kis

U današnjem postu otkrivamo vam upravo jedan takav. Idelan je kao doručak ili brza večera za cijelu porodicu, a osim što ima fantastičan ukus i efektan izgled, ovaj specijalitet je pun proteina i minerala, pa cijela porodica može u njemu da uživa.

Potrebni sastojci:

Maslinovo ulje,
300 g svježeg spanaća,
4 jaja,
200 g rendanog sira po vašem izboru,
500 g šampinjona ili pečuraka po vašem izboru,
1-2 kašike pavlake za kuvanje (opciono),
so i biber.

Priprema:

Korak 1: Očistite pečurke, isjeckajte na listiće i prodinstajte 5-6 minuta na malo maslinovog ulja. Treba samo da puste vodu i omekšaju. Izvadite ih iz tiganja.

U isti tiganj ubacite opran spanać, dodajte četvrtinu šolje vode - tek da pokrije dno tiganja i dinstajte spanać dok ne omekša - 3-4 minuta. Iscjedite vodu koja je ostala.

Korak 2: U dubljem sudu umutite jaja, pa dodajte pečurke i spanać i pavlaku za kuvanje ukoliko je koristite i sve umutite da se sjedini. Posolite i pobiberite po ukusu.

Korak 3: Rernu uključite da se grije na 190 stepeni. Sipajte mješavinu u blago nauljene kalupe za mafine. Ubacite u rernu i pecite 20 minuta ili dok čačkalica koju zabodete u kiš ne izađe čista.

Ostavite da se ohladi pet minuta, izvadite iz kalupa i pospite rendanim sirom. Poslužite toplo!