Vjerujemo da među vama ima dosta onih koji redovno piju zeleni čaj. Odličan je oksidant, a šolja zelenog čaja dnevno je definitivno jedan od načina da iznutra uradite nešto dobro za svoje zdravlje, ali i ljepši izgled.

zeleni-caj

E pa, kad završite sa šoljom ovog napitka, nikako ne bacajte upotrebljene kesice, jer vam mogu i spolja pomoći da budete ljepše, a vaša koža zdravija i blistavija.

Pogledajte naš mali vodič i saznajte kako vam zeleni čaj može pomoći kada je ljepota u pitanju.

Uklanja mrtve ćelije kože

- Upotrebljenu kesicu zelenog čaja isjecite i izvadite njen sadržaj u manju posudicu. Dodajte sirovi med, pomiješajte i dobili ste fantastičan piling za lice. Istrljajte mješavinom lice nježno je masirajući u kožu, a zatim isperite hladnom vodom i posušite nježnim tapkanjem peškirom. Odmah ćete primijetiti razliku.

Posvjetljuje kožu

- Ukoliko imate tamne fleke na koži lica i tijela, možete napraviti piling naveden u prethodnom pasusu, dodati mu kašiku limunovog soka i njime istrljati problematične regije, ostaviti da djeluje 3 minuta pa isprati. Za najbolje rezultate ponavljajte proces svaki dan ili svaki drugi dan dok fleke ne nestanu. Obavezno poslije tretmana kožu namažite hranljivom kremom ili losionom.

Eliminiše natečenost kapaka

- Ukoliko imate problema sa otečenim kapcima i podočnjacima, kesice zelenog čaja su tu da uskoče u pomoć. Ohladite ih u frižideru, pa zažmurite i stavite ih na kapke sve dok ne postanu tople. Primijetićete momentalne rezultate.

Anti-ejdžing tretman

- Kreme za borbu protiv bora znaju biti papreno skupe, a o anti-ejdžing tretmanima da i ne pričamo. Zašto se onda ne bi okrenuli jeftinijim pristupačnijim varijantama od kojih je maska sa zelenim čajem i te kako među boljim. Sadržaj iskorišćene kesice čaja pomiješajte sa jogurtom i nanesite mješavinu na lice, vrat i dekolte, pa ostavite da odstoji 20minuta. Isperite, a cijeli proces ponavljajte dva puta nedjeljno.