U Trebinju su jutros otvorena sva redovna biračka mjesta na kojima pravo glasa ima 30.215 građana, saopštila je Željka Ružić, predsjednik Gradske izborne komisije /GIK/ Trebinje.

trebinje grad

Ona kaže da su dva biračka mjesta - Bregovi 1 u Osnovnoj školi /OŠ/ "Jova Jovanović Zmaj" i Vinogradi 1 u OŠ "Sveti Vasilije Ostroški" iz tehničkih razloga otvorena sa zakašnjenjem od 15 minuta, te napominje da će za toliko biti produžen izborni proces na ovim biralištima.

Prema njenim riječima, formirano je i po jedno mjesto za glasanje u odsustvu i za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima, koje je smješteno u prostorijama Teritorijalno-vatrogasne jedinice Trebinje.

Za lokalne izbore u Trebinju formirano je i šest mobilnih timova koji će obilaziti oko 250 starih, bolesnih i invalidnih lica, kao i onih smještenih u trebinjskoj Bolnici, Domu penzionera, Kazneno-popravnom zavodu.

Tokom izbornog dana na biralištima će biti više od 1.000 akreditovanih posmatrača, a za građane koji glasaju u prigradskim naseljima i selima obezbijeđen je besplatan gradski prevoz.

Za funkciju gradonačelnika Trebinja kandidovali su se Luka Petrović ispred koalicije okupljene oko SNSD-a i Slavko Vučurević ispred koalicije okupljenje oko Saveza za promjene.