Kandidat Saveza za promjene za načelnika opštine Gacko Milan Ramilović pobijedio je na lokalnim izborima za samo 100 glasova svog protivkandidata Maksima Skoka /Socijalistička partija/ čime je ušao u dvadesetogodišnju vladavinu ovom lokalnom zajednicom.

maksim skoko gacko nacelnik

Skoko je rekao Srni da nije razočaran porazom, već da mu je žao što Gacko nije izabralo promjene i šansu da sarađuje sa republičkim institucijama i sa drugim opštinama koje su nakon više godina promijenile vlast koju je predvodio SDS, a koja im nije donijela nikakav prosperitet.

"Bio sam spreman da za napredak Gacka uložim sve svoje znanje i energiju. Želio sam više od svega da se ovaj grad konačno pokrene sa mrtve tačke, uhvati priključak sa modernim i prosperitetnim gradovima, da od Gacka napravimo jedno pristojno i dostojanstveno mjesto za život. Gradovi u okruženju su izabrali taj put, nažalost, Gacko ostaje da čeka neku sledeću šansu", rekao je Skoko izrazivši zahvalnmost svima koji su glasali za njega.

On je istakao da ga raduje činjenica da 3.000 ljudi, ipak, misli drugačije.

"Prije svega zbog njih, ali i zbog onih koji su glasali za mog protivkandidata, postoji taj žal što već od ovog, postizbornog ponedjeljka nismo krenuli u borbu za bolju budućnost našeg Gacka", kaže Skoko.

On je ukazao da nesaradnja lokalne uprave sa Vladom Republike Srpske i menadžmentom Elektroprivrede Srpske dovodi do sporije realizacije određenih projekata u Gacku.

Skoko kaže da je imao viziju kako ovu loklanu zajednicu da učini ljepšom i modernijom, u čemu su mu konkretnu pomoć pri realizaciji projekata iz energetike, ali i drugih oblasti ponudili i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministar industrije i energetike Petar Đokić, kao i ministar energetike Srbije Aleksandar Antić, koji je bio gost na završnoj tribini Socijalističke partije u Gacku.

Socijalistička partija u Gacku ojačala je svoje redove, pa će prvi put od osnivanja Opštinskog odbora u lokalnom parlamentu, prema preliminarnim rezultatima, sjediti dva odbornika.

On je dodao da su osvježili i podmladili partiju, te da koncept saradnje mladosti i iskustva, koji je dao rezultate, neće mijenjati.