Kandidat SNSD-a i koalicije "Snažno Trebinje" Luka Petrović pobijedio je svog protivkandidata Slavka Vučurevića iz PDP-a i koalicije Saveza za promjene /SzP/ za 2.765 glasova, objavila je danas Centralna izborna komisija /CIK/ nakon što su prebrojana sva 43 redovna biračka mjesta.

anketa-petrovic-vucurevic

Petrović je po prvi put u izbornoj istoriji Trebinja osvojio 10.720 glasova, dok je Vučureviću povjerenje ukazalo 7.955 sugrađana.

Zanimljivo je da je Petrović porazio Vučurevića na svim biračkim mjestima sem u selima Grab i Mosko, kao i na glasačkom mjestu za sela Ljubomira.

Na biračkom mjestu Bregovi 1 Petrović je ostvario najveću prednost nad svojim protivkandidatom od čak 170 glasova.

Ubjedljiva prednost novoizabranog gradonačelnika je bila i na biralištima u Vinogradima, Gorici, Policama, Ložioni, Zasadu, Hrupjelama, Tini...

Petrovića je, pored SNSD-a, podržala i Socijalistička partija /SP/, Demokratski narodni savez /DNS/, Ujedinjena Srpska, Partija ujedinjenih penzionera Republike Srpske /PUP RS/ i koalicija "Radikalno bolje SRS-SRS RS.

Podršku mu je pružio i Narodni demokratski pokret /NDP/.

Sada već bivšem gradonačelniku Slavku Vučureviću, podršku su, pored PDP-a, ukazali Srpska demokratska stranka /SDS/ i Pokret za Trebinje /PzT/.

Prema prvim nepotvrđenim rezultatima izbora za odbornike u Skupštini grada Trebinja, SNSD će imati 13, PDP šest, SDS tri, DNS dva, Socijalisti dva, a Ujedinjena Srpska, Pokret za Trebinje i nacionalne manjine po jednog predstavnika.

Trebinjska skupština ima ukupno 29 odbornika.

Konačno proglašenje rezultata lokalnih izbora je 3. novembra.