Centralna izborna komisija BiH objavila je utvrđene rezultate glasanja za Skupštinu grada Trebinja, prema kome će najviše mandata imati SNSD - 11. gradska administracija trebinje

Ovu partiju predstavljaće Gordan Mišeljić, Vaso Mijanović, Ljubica Miljanović, Mirko Ćurić, Milutin Mastilović, Srđan Simović, Dragoslav Banjak, Zdravko Butulija, Milica Ijačić, Miodrag Batinić i Dobroslav Ćuk.

Već sada je izvjesno da će odbornički mandat vratiti Ljubica Miljanović koja je delegat u Vijeću naroda Republike Srpske i Mirko Ćurić, direktor Poreske uprave. Umjesto njih, u skupštinskim klupama biće Željko Vučurević i Blagoje Šupić.

SNSD je nakon prebrojanih 43 redovna biračka mjesta imao 12 osvojenih mandata, ali, nakon što su prebrojani i glasovi dijaspore, ova stranka je osvojila jedan mandat manje.

Druga po snazi partija u trebinjskom parlamentu biće PDP, čija je lista doživjela velike promjene, nakon što su pristigli glasovi iz dijaspore. Ovu stranku predstavljaće šest odbornika i to Ljubiša Krunić, Lazar Vučković, Zoran Anđušić, Nenad Šarenac, Saša Borjan i Neđo Ćebedžija.

Zanimljivo je, glasovi putem pošte donijeli su najviše glasova Neđu Ćebedžiji, koji je zahvaljujući njima i ušao u Skupštinu i Zoranu Anđušiću, koji je sa petog mjesta spao na treće po broju osvojenih glasova. S druge strane, u skupštinskim klupama neće biti dosadašnji odbornik Zdravko Kašiković, koga su skupštine koštali glasovi putem pošte.

U SDS-u bez iznenađenja. Sa četiri mandata ovu stranku će predstavljati Dušan Kovač, Vidomir Begenišić, Branko Butulija i Mirjana Ratković.

S obzirom da je Butulija narodni poslanik, njegovo mjesto u trebinskom parlamentu trebalo bi da zauzme Borivoje Ninković.

Dva mandata za DNS osvojili su Petar Ivanković i Bojan Šapurić, a za Socijalističku partiju Rajko Ćapin i Goran Vukoje.

Najviše glasova na listi Ujedinjene Srpske pripalo je Milanu Jankoviću, dok će Pokret za Trebinje predstavljati Miljan Vuković.

U skupštini grada ponovo će biti i Đoko Tarana, koji je dobio najviše glasova na listi Partije ujedinjenih penzionera. Ova stranka imala je tačno tri odsto osvojenih glasova od ukupnog broja važećih, koliko iznosi cenzus.

Mandat namijenjen predstavnicima nacionalnih manjina opet je pripao Milki Butuliji.

Sada je već izvjesno, vladajući će u Skupštini imati 17 odbornika. Međutim, novu skupštinsku većinu, kako sada stvari stoje, podržaće i odbornik PzT-a Miljan Vuković, a očekuje se da novoj vlasti podršku da i Milka Butulija.

Svi politički subjekti imaju rok od dva dana za eventualne žalbe i prigovore na utvrđene rezultate izbora.

DIJASPORA GLASALA ZA VUČUREVIĆA

Nakon što su pristigli glasovi putem pošte, kandidat Saveza za promjene Slavko Vučurević osvojio je 428 glasova, dok je Luka Petrović ispred koalicije okupljene oko SNSD-a dobio 125 glasova.

Ovim je razlika u korist Petrovića 2.482 glasa.