U opštini Gacko jutros je u 7.00 časova otvoreno 21 redovno biračko mjesto na kojem će moći da glasa 8.242 lica, rekao je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije /OIK/ Ranko Bratić.

glasanje opsti izbori bih

Prema njegovim riječima, formirano je i po jedno mjesto za glasanje u odsustvu i za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima, a koja će biti pridružena redovnom biračkom mjestu u Srednjoškolskom centru "Pero Slijepčević".

Mobilnih timova za lokalne izbore u ovoj opštini neće biti.

Kandidati za načelnika u Gacku su Maksim Skoko /SP/ i kandidat Saveza za promjene Milan Radmilović /SDS/.

Na području opštine Bileća otvoreno je svih 25 redovnih biračkih mjesta na kojima će svoju građansku dužnost moći da izvrši 10.260 lica sa pravom glasa.

Predsjednik Opštinske izborne komisije /OIK/ Dragica Bajat kaže da je formirano i jedno mjesto za glasanje u odsustvu i na nepotvrđenim glasačkim listićima, te dva mobilna tima.

Građani će moći da biraju između dva kandidata za načelnika - Milorada Vojnovića /SDS/ i Miljana Aleksića /SNSD/.

U opštini Berkovići u 7.00 časova otvoreno je sedam redovnih biračkih mjesta, gdje će do 19.00 časova moći da glasaju 1.733 registrovane osobe.

Predsjednik OIK Berkovići Ilija Šetka kaže da je formirano jedno mjesto za glasanje u odsustvu, koje će biti pridruženo redovnom biračkom mjestu u Blacima, te jedno za nepotvrđene listiće u Berkovićima.
Ni u ovoj opštini neće biti mobilnih timova.

Za funkciju načelnika ove opštine kandidovali su se Radovan Milidragović iz SNSD-a i kandidat SDS-a Nenad Abramović.

Prilikom otvaranja biračkih mjesta u ovim opštinama nije bilo nikakvih problema.