Na području Grada Trebinja sve je spremno za lokalne izbore na kojima će 30.2015 birača moći da glasa na 43 redovna biračka mjesta, potvrdila je Srni predsjednik Gradske izborne komisije /GIK/ Željka Ružić.

izbori

Formirano je i jedno biračko mjesto za glasanje u odsustvu i za nepotvrđene glasačke listiće, kao i šest mobilnih timova.

Ružićeva ističe da su akreditovani posmatrači, te edukovani članovi biračkih odbora.

U trci za gradonačelnika Trebinja su kandidat SNSD-a Luka Petrović i kandidat Saveza za promjene Slavko Vučurević /PDP/, koji je ovu funkciju obavljao prethodne četiri godine.

Na području opštine Bileća ukupno 10.260 lica s pravom glasa moći će da građansku dužnost obavi na 25 redovnih biračkih mjesta. Formirano je i jedno mjesto za glasanje u odsustvu i za nepotvrđene glasačke listiće, te dva mobilna tima.

Predsjednik Opštinske izborne komisije /OIK/ Dragica Bajat Srni je potvrdila da je u ovoj opštini sve spremno za nedjelju, kada će građani moći da biraju između dva kandidata za načelnika, i to za Milorada Vojnovića /SDS/ i
Miljana Aleksića /SNSD/.

Predsjednik OIK Gacko Ranko Bratić kaže da će u ovoj opštini moći da se izjasni 8.242 lica na 21 redovnom biračkom mjestu.

Formirano su i po jedno mjesto za glasanje u odsustvu i za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima koja će biti pridružena redovnom biračkom mjestu 003 u Srednjoškolskom centru "Pero Slijepčević".

Mobilnih timova za lokalne izbore neće biti.

Kandidati za načelnika u ovoj opštini su Maksim Skoko /SP/ i kandidat saveza za promjene Milan Radmilović /SDS/.

I u opštini Berkovići je predsjednicima biračkih odbora podijeljen materijal za glasanje i sve je spremno za 2. oktobar kada će 1.733 registrovane osobe moći da biraju na sedam redovnih biračkih mjesta.

Predsjednik OIK Berkovići Ilija Šetka kaže da je formirano jedno mjesto za glasanje u odsustvu koje će biti pridružen redovnom biračkom mjestu 004 u Blacima, te jedno za nepotvrđene listiće u Berkovićima na mjestu 001.

Ni u ovoj opštini neće biti mobilnih timova.

U trci za načenika ove opštine su kandidat SNSD-a Radovan Milidragović i kandidat SDS-a Nenad Abramović.