Na predstojećim lokalnim izborima u Trebinju pravo glasa imaće 30.215 birača, a članovi Gradske izborne komisije (GIK) trenutno sprovode završne aktivnosti na terenu kako bi u predviđenom roku bilo sve spremno za izborni dan.

izbori glasacka kutija

Prema riječima predsjednice GIK-a Željke Ružić, osim 43 redovna biračka mjesta, biće formirani i mobilni timovi, kao i jedno mjesto za glasanje u odsustvu.

Ružićeva kaže da su do 2. septembra morali da donesu odluku o imenovanju članova biračkih odbora, te da je u toku podnošenje zahtjeva i akreditovanje posmatrača za rad izbornih aktivnosti za šta je rok 16. septembar.

U GIK-u ističu da su im nadležne gradske ustanove dostavile i podatke o licima koja iz zdravstvenih i nekih drugih razloga nisu u mogućnosti da glasaju na redovnim biračkim mjestima, te da je u toku obilazak tih osoba da bi se izjasnile o glasanju putem mobilnih timova.

Na području grada Trebinja na republičkim izborima 2014. pravo glasa imalo je 29.730 birača.

U trci za gradonačelnika Trebinja su kandidat SNSD-a Luka Petrović i kandidat Saveza za promjene Slavko Vučurević, koji je ovu funkciju obavljao prethodne četiri godine.