Roditelji i učiteljice iz dječije igraonice "Ciciban" po prvi put su organizovali neobične igre za djecu - potraga za vaskršnjim jajima, koja se odigrala u selu Tulje u Popovom polju.

ciciban priroda selo tulje

Mališani su sakupili preko 200 jaja u kojima su bili slatkiši i igračke, a koja je vaskršnji zec sakro po livadama i vrtovima u selu. Potraga je počela nakon rošiljijade u Miloševoj etno kući, a tek tu se vidjela radost, vriska i ozarena lica djece.

Uz potragu za jajima, mališani su učestvovali u zanimljivoj i kreativnoj igri u prirodi i na svježem vazduhu, a krećući se učila su matematiku, gravitaciju, spoznaju svijeta oko sebe, uočavali promjene u prirodi.

Djeca su obišla i malu farmu domaćih životinja, a na livadu su poveli i malo jagnje i kozlića sa kojim su se igrali, hranili ih i pazili. Društvo im je pravio psić Tufnica koji je sa njima igrao fudbal. Po prvi put uživo su vidjeli zmije i blavore zatvorene u specijalne kaveze.

Mališanima je najveću pažnju privukla kornjača Živka, a vidjeli su i vazdušnu pušku, nadmetali se u pikadu. Djevojčice su uživale u igranju lastike i pravljenju vjenčića od cvijeća. I sve to u prirodu, na selu.

Glavna atrakcija bile su im vožnja frezom i karijolom po selu.

Cijeli program osmislio je Milošev otac, mama, baka i djed, kojima se iz dječije igraonice "Ciciban" mnogo zahvaljuju.

Narednu sedmicu čeka nas praznik Lazareva subota, Vrbica, gdje će djeca učestvovati u litiji, obučena u bijelo i sa vjenčićem na glavi. Poslije toga je Velika sedmica, u kojoj će cicibani da farbaju vaskršnja jaja i dočekuju najradosniji hrišćanski praznik - Vaskrs.

ciciban priroda selo tulje

ciciban priroda selo tulje ciciban priroda selo tulje ciciban priroda selo tulje ciciban priroda selo tulje ciciban priroda selo tulje

ciciban priroda selo tulje