Gotovo da nema pripadnice ljepšeg pola koja bar u jednom periodu života nije imala problem sa kilogramima - što umišljenim, što realnim. U tim slučajevima pribjegavamo rigoroznim dijetama, iscrpljujućim vježbama i komercijalnim takozvanim preparatima za mršavljenje koji jedino što nam nude jeste gomila štetnih sastojaka koje škode našem organizmu.

caj od lanenih sjemenki

Na kraju odustajemo od borbe i padamo u očajanje. Poznato?

Manite se kupovnih ,,čarobnih'' pilula za skidanje kilograma i ubijanje apetita i okrenite se daleko zdravijem i efikasnijem rješenju koje će vam osim skidanja kilograma pružiti i sjajnu kosu i blistav ten.

Počnite da konzumirate čaj od lanenih sjemenki!

Lanene sjemenke su izuzetno bogate mineralima, vitaminima i masnim kiselinama. Ti spojevi pomažu poboljšanju probave, kontrolišu apetit, a mogu čak pomoći smanjenju nivoa šećera u krvi. U lanenim sjemenkama se nalazi i lecitin koji pomaže čišćenje probavnog trakta i detoksikaciju organizma. Prirodne masne kiseline u lanenim sjemenkama pomažu vašem tijelu u borbi protiv prekomjerne tjelesne težine.

Potrebni sastojci:

1 l klučale vode, 3 kašike lanenih sjemenki.

Priprema:

Skuvajte litar vode, pa kad provri prelije lanene sjemenke. Čaj pripremite u večernjim satima i ostavite da prenoći. Najbolje je da koristite termos, ali ako nemate, možete koristiti bilo koju vrstu posude s poklopcem. Sljedećeg jutra procijedite smjesu. Trebalo bi da dobijete gustu tečnost.

Pijenje čaja: Potrebno je konzumirati 150 ml čaja 3-4 puta dnevno i to pola sata prije svakog obroka. Čaj treba uvijek da bude svježe pripremljen. Konzumirajte ga neprekidno 10 dana, a zatim napravite pauzu od 10 dana.

Možete ponoviti postupak dok ne postignete željene rezultate. Na taj način ćete regulisati svoju tjelesnu težinu. Važno je da uz čaj pijete i puno vode tokom cijelog tretmana.

Ubrzo ćete primijetiti pozitivne promjene i na koži. Postaće jača, elastičnija i zdravija, a najbolja stvar u svemu je, nakon što izgubite višak težine koža će ostati čvrsta i zategnuta.

NAPOMENA: Osobe koje imaju problema sa jetrom i bubrežnim kamencima ne smiju da konzumiraju ovaj čaj.