Ljubitelji plazma keksa se sigurno uvijek raduju kada naiđu na recept za desert koji kao jedan od sastojaka ima upravo ovaj keks.

torta ledeni brijeg

Plazma se sjajno slaže sa svim ukusima i zato je idealna za sve sladokusce.

A kada je vidite na spisku sastojaka sigurni ste da recept neće zahtijevati korišćenje rerne - dakle, nema stajanja pored šporeta!

Tako je i sa ovim receptom.

Torta ledeni brijeg sa plazmom se brzo i lako sprema, nema pečenja i sigurno će se svidjeti svima.

Postoji više varijanti recepta, a mi vam predstavljamo ovu koja se nama najviše svidjela.

Pogledajte uputstvo i saznajte kako da je napravite!

Potrebni sastojci:

300 g plazma keksa, 400 ml mlijeka, 300 ml slatke pavlake, 2 kesice pudinga od vanile, 8 kašika šećera, 4 kašike gustina, 1 vanilin šećer, 100 g margarina, 1 banana, 2 žumanca. I još : 200 ml mlijeka za umakanje, 1 vanilin šećer.
Šlag i rendana bijela čokolada za dekoraciju.

Priprema:

Korak 1: Pomiješajte slatku pavlaku i mlijeko, dodajte vanilin šećer, pa stavite da se kuva na pari. Kada se mlijeko dobro zagrije dodajte puding, prosijan gustin, šećer i žumanca. Miješajte sve vrijeme da se ne bi napravile grudvice dok se ne zgusne.

Korak 2: Kada je fil gotov ostavite ga sa strane da se ohladi. Bananu sitno isjeckajte i umutite sa margarinom dok smjesa ne postane pjenasta. Ohlađen fil postepeno dodajte u margarin i mutite na najvećoj brzini dok se sve lijepo ne sjedini.

Korak 3: Počinjete sa redanjem plazma keksa koji ste prethodno umakali u mlako mlijeko sa vanilin šećerom. Na dno uskog kalupa ide keks po dužini 4x4 pa fil, zatim 3x4 pa fil, onda 2x4, pa fil i na kraju se po dužini poređaju 4 keksa i nanese fil koji se svuda rasporedi. U suštini pravite oblik piramide.

Tortu je najbolje ostaviti preko noći da odstoji, a prije služenja je ukrasite šlagom i rendanom bijelom čokoladom.

Prijatno!

torta ledeni brijeg