Ovaj napitak popijte odmah ujutro. Zube možete oprati prije ili poslije, izbor je na vama. Pomiješajte čašu tople vode sa sokom od 1/2 limuna i 1 kašičicom meda. Dobro promiješajte i popijte odmah. Nemojte piti kafu ili čaj u periodu od najmanje jedan sat nakon što ste popili napitak.

limun voda med Pospješuje rad probavnog sistema

Limun, med i topla voda će odmah probuditi vaš probavni sistem. Limun stimuliše jetru da proizvodi više žuči i pomaže probavnom sistemu da eliminiše toksine. Med ima antibakterijsko djelovanje i može ublažiti infekcije koje su prisutne u tijelu. Takođe će pospješiti eliminaciju toksina iz digestivnog sistema.

Pobjeđuje zatvor

Ovaj napitak je odlično i gotovo trenutno rješenje za zatvor. Stimulisaće crijeva, hidrirati ih i pomoći u izbacivanju osušene stolice. Sve to će olakšati obavljanje velike nužde, a vaš probavni sistem će raditi pod manjim naporom.

Čisti limfni sistem

Prema vodećim svjetskim stručnjacima, dehidrirani limfni sistem je jedan od vodećih uzročnika raznih bolesti. Manjak vode i esencijalnih tečnosti u limfnom sistemu mogu izazvati umor, bezvoljnost, zatvor, poteškoće sa spavanjem, visok ili nizak krvni pritisak, manjak koncentracije i hroničan stres. Prednost ovog napitka je da će hidrirati cijeli limfni sistem i pospješiti rad imunog sistema.

Povećava nivo energije i pospješuje raspoloženje

Ovaj napitak je odličan za uklanjanje umora i povećanje nivoa energije. Med ima sposobnost da odmah podigne nivo energije. Voda će vam pomoći da očistite svoj um jer će podstaći cirkulaciju krvi u mozgu, a limun će podstaći rad probavnog sistema. Poznato je da sam miris limuna djeluje opuštajuće i podiže nivo energije.

Čisti urinarni trakt

Med ima odlično antibakterijsko djelovanje, zbog čega uspješno pobijeđuje brojne infekcije. Kada ga pomješate s limunom i vodom, dobijete moćan diuretik. Ovaj napitak će pomoći ženama koje pate od čestih infekcija urinarnog trakta.

Pospješuje zdravlje usne šupljine

Ovaj napitak će odmah ukloniti loš zadah. Limun će pomoći u čišćenju usne šupljine i podstaći stvaranje pljuvačke. Med će uništiti prisutne bakterije, a voda će pomoći u ispiranju usne šupljine. Ovo je još jedan razlog da pijete toplu vodu sa limunom i medom u jutarnjim satima, kada je vašoj usnoj šupljini osvježenje najpotrebnije.

Pospješuje mršavljenje

Limun sadrži pektin, vrstu vlakna koji vas čini sitima i sprečava nastanak žudnje za hranom. Topla voda s limunom i medom ima alkalno djelovanje, što je odlično za vaš želudac. Iz razloga što podstiče rad metabolizma, ovaj napitak će pospješiti i potrošnju kalorija, čak i u stanju mirovanja.

Više detalja na: http://www.nezavisne.com/zivot-stil/hrana-pice/Napitak-za-dobro-jutro-topla-voda-sa-limunom-i-medom/351277