Sigurni smo da mnogi od vas vole piroške, ali problem na koji nailazite kada želite da ih napravite kod kuće jeste to što niste baš vični sa tijestima. Ne brinite, ove piroške možete da spremite i vi koje niste nikada mijesile tijesta.

piroske sa sirom

Ukusne su, mekane, vazdušaste i što je najbolje ,,ne piju'' puno ulja! Možete ih jesti sa jogurtom, suhomesnatim proizvodima, kajmakom, salatom, a ako izbacite sir iz recepta i stavite manje soli možete ih klopati i sa slatkim mazalicama (džem, krem, pekmez, šećer)  - mogućnosti kombinovanja su neograničene.

Idealne su kao brza večera za cijelu porodicu, a ako preteknu do jutra i za doručak! wink

Pogledajte video snimak sa receptom i saznajte kako da brzo i lako spremite vazdušaste piroške sa sirom.

Potrebni sastojci: 3 jaja, 450 g brašna, 500 g sitnog sira, 1 prašak za pecivo, 2 kašičice soli,
ulje za prženje.

Uputstvo:

Korak 1: Pomiješajte brašno sa praškom za pecivo. U vanglu sa brašnom ubacite jaja, sir i posolite. Mijesite tijesto dok se svi sastojci lijepo ne sjedine. Izvadite tijesto na pobrašnjenu površinu, pa isjecite pravougaonike debljine oko 0,5 cm.

 Korak 2: Piroške spuštajte u vrelo ulje i pržite dok ne dobiju zlatno rumenu boju sa obje strane. Nije potrebno da stoje prije prženja niti je potrebno da se cijede od viška masnoća. Čim se izvade iz posude za prženje spremne su za jelo!
Prijatno!