Pioniri Rukometnog kluba "Trebišnjica" učestvovali su na turniru "Trofej Beograda", koji je održan pod sloganom "Rukomet više od igre".

rk trebisnjica trofej beograda 2015

Učestvovalo je 88 ekipa sa prostora bivše Jugoslavije i Evrope, gdje je u osam prestoničkih dvorana odigrano ukupno 220 utakmica.

Osim Rukometnog saveza Beograda i Srbije, grada Beograda koorganizatori su bili i rukometni klubovi Crvena zvezda, Partizan, Sinđelić, Studentski grad i Voždovac.

Prema riječima generalnog sekretara Beograda Svetozara Stankovića, ovo je najmasovnija manifestacija u bilo kojoj grani sporta, a u Beogradu ima ukupno 66 trofeja grada, tako da je u vrijeme održavanja turnira srpska prestonica bio najrukometniji grad Evrope i svijeta.

Pioniri Trebišnjice odigrali su pet utakmica, ostvarivši dvije pobjede, jednu neriješenu i dva poraza. Izgubili su od ekipe RK Studentski grad koji je prošlogodišnji pobjednik, a ovogodišnji finalista, rezultatom 13:5. U drugoj utakmici sa ekipom SK Beo grad odigrali su neriješeno 11:11, gdje je golman Trebinjaca u posljednjem napadu skinuo zicer i donio svojoj ekipi prvi bod.

Drugog dana turnira mladi rukometaši iz našeg grada odigrali su sa vršnjacima iz MRK Crvena zvezda i u dosta ujednačenoj utakmici na poluvremenu je bilo 6:6. Crveno beli su bili bolji u samoj završnici i na taj način slavili su 13:10.

U popodnevnim satima ukrštavajući se sa drugom grupom savladana je ekipa RK Sinđelić 14:10. Pioniri RK Trebišnjica su u borbi za deseto mjesto igrali protiv RK Zemun i slavili 14:10.

U upravi RK Trebišnjica ističu da im je drago što su uspjeli da omoguće djeci da se druže sa svojim vršnjacima i da se vidi gdje su u odnosu na druge klubove u regionu, posebno što se tiče igračkog i stručnog kadra.

Učesnici turnira: Petković, Stojanović, Grk 1, Ratković 15, Parežanin 5, Kandić 4, Radanović 3, Šarenac 12, Jokanović 1, N. Striković 2, Tasovac 4, Grubačić 1, F. Striković 2, Špirto 1, Veraja 2, Kisin 1.

Pionirima je poslje turnira dat odmor za Božićne praznike nakon kojih ponovo kreću sa treninzima po utvrđenom planu.