Rukometni klub "Trebišnjica", član Druge lige Republike Srpske grupa Istok, bio je na mini turneji, na kojoj je odigrao dvije utakmice i imao polovičan uspjeh.rk trebisnjica

Prvo su odigrali utakmicu 3. kola u Brčkom protiv ekipe "Jedinstva 2015" i izgubili 29:26, dok su u drugoj utakmici koja je odigrana u Istočnom Sarajevu protiv ekipe Igmana slavili 26:28.

U Brčkom je vođena izjednačena, uzbudljiva i do kraja neizvjesna utakmica između dva protivnika koja po borbenosti i kvalitetu nije puno zaostajala za utakmicama jačeg ranga.

Na poluvremenu je ekipa iz Trebinja imala dva gola prednosti, ali je presudilo iskustvo domaćina koji u svojim redovima imaju dva rukometaša koja imaju premijerligaškog iskustva.

Mlada ekipa Trebišnjice ima za čim da žali, jer bi joj ovi bodovi puno značili u nastavku prvenstva.

Nakon prespavane noći, slijeganja utisaka od meča u Brčkom već naredni dan ekipu je čekao novi protivnik - RK Igman.

Gosti su veoma loše počeli, a to su iskoristili domaći igrači pa su brzo došli u vođstvo 6:2. Pri tom rezultatu tražen je tajm-aut nakon kojeg rukometaši Trebišnjice preuzimaju inicijativu, igraju borbenije i angažovanije što se odrazilo i na rezultat.

Preuzeli su vođstvo koje nisu ispuštali do kraja utakmice pa su svoju šansu dočekali i rukometaši koji imaju manju minutažu. Oni su svoju šansu na najbolji način iskoristili i pokazali da se na njih može računati u budućnosti.

Konačan rezultat ove utakmice je bio 26:28.

U upravi RK Trebišnjice ističu da su zadovoljni rezultatima u ovom dijelu sezone i da će pokušati da na proljeće pred svojom publikom ostvare pobjede i tako se plasiraju u Prvu ligu Republike Srpske, što je i cilj ovog mladog kolektiva.

Na ove dvije utakmice putovali su sljedeći igrači i postigli pogotke: Gudelj, Šešlija 12, Antunović 13, Ćuzulan 4, Šipovac, Rosandić 3, Perišić 2, Bokić, Pljevaljčević, Tasovac 2, Kandić 1, Ambulija 17, Petković.