Na današnji dan prije dvije godine održana je osnivačka skupština Rukometnog kluba "Trebišnjica". To je bio i razlog da se okupe igrači, prijatelji i simpatizeri ovog kluba i proslave krsnu slavu 'Trebišnjice' Mitrovdan i dvogodišnjicu njenog postojanja. dvije godine rukometnog kluba

Boris Bašić, predsjednik RK Trebišnjica, u izjavi za TrebinjeLive.info podsjetio je da su ovaj klub osnovali bivši rukometaši i ljudi koji su vezani za rukomet, napominjući da je jedan od glavnih ciljeva bio afirmisanje rukometa u Trebinju.

"Nakon dvije godine, kroz naše treninge prošlo je preko stotinu djece iz našega grada. Oni su kroz taj period postali vrijedniji i u svojim kućama, a naučili su i dosta rukometnih stvari od svojih trenera. Mi danas imamo prvi tim koji se takmiči u Drugoj ligi Republike Srpske, a to je veoma mlad sastav uz pet šest starijih igrača", istakao je Bašić.

On je dodao da se nada da će mladi igrači "Trebišnjice" biti okosnica u budućnosti, napominjući da se uz jednog do dva igrača sa strane može napraviti kvalitetna ekipa za Premijer ligu.

"Pored finansijskih problema koji su svugdje evidentni, imamo problema i sa treninzima jer samo dvorana 'Miloš Mrdić' ima dimenzije za odigravanje rukometnih utakmica, tako da se snalazimo na razne načine da naše selekcije treniraju", rekao je Bšaić, podsjećajući da se mlađe selekcije kluba takmiče u Regionalnoj ligi u kojoj nastupaju i klubovi iz Mostara, Stoca, Tuzi, Podgorice, Korčule, Dubrovnika i Metkovića.

Bašić je zaključio da u svakom trenutku imaju na raspolaganju pet trenera koji mogu da odrade treninge sa djecom, ističući da se u skorije vrijeme može očekivati i dolazak trenera sa strane.

"Mi vjerujemo u ovu našu priču koja ima zdrave osnove, jer se samo sa mladim domaćim snagama može ići naprijed", rekao je Bašić.