Kako Kotorani vole reći u šali: "Evo nama pozorišta, družina, slikara, muzičara i drugih malih umjetnika, dolaze u naš grad preko sedam mora i sedam gora na druženje i zabavu".

ciciban i kembridz festival kotor 2015

Tako su i na ovim festivalskim danima "Kotor 2015," imali prilike da se sa njima druže naši mladi talenti Hercegovine, djeca iz dječije igraonice "Ciciban" Trebinje i djeca iz škole slikanje "Cambridge" iz Trebinja, Bileće, Nevesinja i Gacka, a sve u pratnji i pod okriljem svojih profesora i stručnih saradnika - Vere Milošević, Jovanke Bakmaz, Tatjane Topalović, Sandre Cumbo, Jelene Glogovac Savić i Dragana Batinića.

Oni su zajedno izložili oko sto deset likovnih radova, a sa sobom su vodili i mladu violinistkinju i velikog talenta iz Muzičke škole Trebinje, a koja je osvojila mnoge nagrade i priznanja na takmičenjima širom države - Anju Dučić.

U Kotoru su se predstavili još i članovi KUD "Vladimir Gaćinović" iz Bileće sa igrama iz Hercegovine.

Ova svečanost odvijala se na Trgu Svetog Luke i Nikole u Starom gradu u Kotoru, a divno gostoprimstvo i ručak za sve učesnike priredila im je Crkvena pravoslavna opština grada Kotora.

Likovnu izložbu na 23. Međunarodnom kotorskom festivalu otvorile su Tatjana Topalović, voditelj škole slikanja "Cambridge" i Jovanka Bakmaz, dugogodišnji saradnik Kotorskog festivala, voditelj kulturnih manifestacija u igraonici "Ciciban" i vaspitačica vrtića "Naša radost".

ciciban i kembridz festival kotor 2015