Proteklog vikenda je u Podgorici održan turnir Regionalne lige za mlade rukometaše u kome učestvuje i RK "Trebišnjica".

rk trebisnjica

Po prije utvrđenom kalendaru to je ujedno bio i završni turnir i trajao je dva dana. Ekipe su bile podijeljene u dvije grupe. Grupa A su linili: "Korčula", "Čelik" - Nikšić, "Metković 2", "Rukometna akademija Tuzi", dok je grupa B bila sastavljena od sljedećih ekipa: "Metković 1, "Rukometna akademija Đukanović" Podgorica, "Mokošica" , "Trebišnjica".

Prvi dan turnira odigrane su utakmice po grupama u kojima su rukometaši iz Trebinja pobijedili "R. A. Đukanović" rezultatom 22:12, i "Mokošicu" 24:11, a poraženi su od ekipe "Metković 1" rezultatom 23:21. Drugog dana odigrane su utakmice za plasman.

U utakmici za treće mjesto mladi rukometaši iz najvećeg grada u istočnoj Hercegovini savladali su ekipu "Metković 2" sa dva gola razlike 21:19. U konačnom plasmanu RK "Trebišnjica" zauzela je solidno četvrto mjesto. RK "Korčula" osvojila je prvo mjesto na turniru, kao i u ukupnom plasmanu.

Nakon završenog turnira uručeni su pehari i medalje i nastavilo se druženje učesnika uz priču i razgovor. Na svim turnirima koja u održana sklopljena su prijateljstva među igračima i rukovodstvima klubova.

Dogovoren je sastanak Upravnog odbora lige koji će se održati u junu, na kojem će se razgovarati proširenju i unapređenju kvaliteta regionalne lige. S obzirom da su najmlađi sportski kolektiv u našem gradu u RK "Trebišnjica" ističu da su zadovoljni postignutim rezultatima.

Igrači RK "Trebišnjica" koji su igrali na turnirima regionalne lige su: Petković, Valentić, Šarenac, Bokić, Ćuzulan, Gugolj, Perišić, Cvijetić, Luka Parežanin, Marko Parežanin, Rosandić, Arsić, Sergej Tasovac, Andrej Tasovac, Ambulija, Šipovac, Ratković, Hardomelja, Stojanović, Kandić, Bojović, Pljevaljčić. Trener: Milan Tasovac.