U sali Muzičke škole Trebinje večeras je priređen koncert učesnika XXII republičkog takmičenja muzičkih škola Republike Srpske.

muzicka skola trebinje koncert ucenika U programu su nastupila 33 učenika koji su svirali na klaviru, flauti, violini, harmonici i gitari.

Direktor Muzičke škole Trebinje Dušanka Babić kazala je da je veoma zadovoljna uspjehom svojih učenika na Republičkom takmičenju na kojem su osvojili dvije specijalne nagrade, deset prvih, četiri druge, pet trećih i tri pohvale.

Trio harmonika, u klasi Dušanke Babić, osvojio je prvu nagradu.

"Ove godine takmičili su se i kamerni sastavi. Njih je bilo pet i svi su osvojili prva mjesta", rekla je Babićeva, podsjećajući da su đaci Muzičke škole učestvovali i na Međunarodnom takmičenju u Beogradu - "Davorin Jenko", gdje je Nevena Ćurčić osvojila drugu nagradu, klaviristkinja Marija Tupanjanin treću nagradu, a Anja Perović pohvalu.

Na MehFestu, harmonikaši su osvojili tri prve nagrade, a učenik osnovne škole je osvojio drugu nagradu. U Aranđelovcu su učestvovali gudači i osvojili jednu prvu i tri treće nagrade.

"Predstoji nam takmičenje gudača u Splitu, a zatim harmonikaša u Istočnom Sarajevu i Tivtu, kao i takmičenje horova u Bijeljini", rekla je Babićeva, dodajući da oni koji rade posao prosvjetnog radnika moraju da vole ono što rade.

Mateja Projović, učenik šestog razreda, koji svira violinu, u kamernom tri je, zajedno sa Matijom Tučićem - violina i Lanom Perović - klavir dobio prvu nagradu.

muzicka skola trebinje koncert ucenika

"U Banjaluci je bilo odlično i svi smo zadovoljni našim izvođenjem valcera i tanca. Trio je lijepo svirati jer je potrebno sarađivati sa drugima", kazao je Mateja, dodajući da je bio učesnik i međunarodnih takmičenja, sa kojih je, takođe, donio nagrade.

Važno je istaći da se na licima profesora vidjela sreća i zadovoljstvo zbog uspjeha njihovih đaka.

muzicka skola trebinje koncert ucenika

muzicka skola trebinje koncert ucenika

muzicka skola trebinje koncert ucenika