Novogodisnji koncert muzicka skola3.jpg

U Kulturnom centru je Muzička škola održala tradicionalni Novogodišnji koncert na kome je učestvovalo oko 130 učenika i profesora. Gledaoci koji su do posljednjeg mjesta ispunili pozorišnu salu uživali su u devedesetominutnom programu.

Direktor Muzičke škole Dušanka Babić istakla je da je ovo kruna rada profesora i učenika tokom prvog polugodišta osnovne i srednje škole.

"Predstavili su se solisti sa sedam odsjeka za klavir, harmoniku, violinu, violu, flautu, violončelo, gitaru, a tu je i kamerna muzika i horovi pripremnog razreda, osnovne i srednje škole, kao i orkestri harmonika i gudača. Program je pažljivo biran, a među izvođačima je bio i kamerni sastav kojeg čini pet harmonikaša i jedna učenica koja svira dječiji instrumentarij koja im je pomagala nagrađeni su sa trećim mjestom na internacionalnom takmičenju u Budimpešti u kategoriji kamerne muzike. Dodijeljena je jedna druga, a mi smo dobili treću nagradu što je veoma značajna za naše učenike i školu", rekla je Babić.

Novogodisnji koncert muzicka skola1.jpg

Babić je naglasila da se dosta radi i da učenicima i profesorima predstoje mnoga takmičenja u narednoj godini.

Učenik drugog razreda Srednje muzičke škole i Gimnazije "Jovan Dučić" Teodora Kovačević se predstavila sa tri kompozicije i to solo na violončelu kompozicija S: Rahmanjinova "Vokaliza", svirala je u gudačkom orkestru i pjevala je u horu.

"Kad se nešto voli ništa nije teško. Samo treba uskladiti obaveze u Gimnaziji i u Muzičkoj školi. Mnogo lijepo sam se osjećala kada su mi rekli da ću svirati na Novogodišnjem koncertu. Po mom mišljenju najteže je nastupati solo jer kada ste okruženi ljudima funkcioniše kao jedna cjelina i mnogo je ljepši osjećaj i nema treme", kaže Kovačević.

Novogodisnji koncert muzicka skola5.jpg

Novogodisnji koncert muzicka skola4.jpg

Novogodisnji koncert muzicka skola2.jpg