muzicka skola 70 godina tb.jpg

U Muzeju Hercegovine održan je koncert posvećen nastavnicima Muzičke škole koji nisu među živima, a dali su nemjerljiv doprinos razvoju ove školske ustanove koja slavi 70 godina postojanja i rada.

Ovaj koncert je bio samo jedan u nizu koncerata na kojima će učenici i profesori Muzičke škole da obilježe ovaj veliki jubilej, a završni koncert održaće se 25. maja.

Direktor Muzičke škole Dušanka Babić je istakla da škola tokom 70 godina nije prestajala sa radom bez obzira na velike teškoće.

"Škola je imala poteškoća sa kadrom, prostorom, a sada, nakon 70 godina ima svoj prostor, koji je adekvatno opremljen najsavremenijim instrumentima. Zahvalila bih se Gradskoj upravi i preduzećima iz našeg grada, koji su uvijek imali razumijevanja i pomogli da sve bude na visokom nivou. Sada imamo 16 klavira u školi, od kojih je šest novih i naši učenici imaju uslove da sve kompozicije izvode na visokom nivou. Svi profesori su u nekom periodu razvoja i opstanka Muzičke škole bili veoma značajni“, rekla je Babićeva.

Stojanka Gudelj je bila među prvim učenicima Muzičke škole, a u ovoj ustanovi bila je profesor i direktor.

"Na insistiranje moje komšinice i njene majke, koja je bila profesor u Muzičkoj školi, upisala sam ovu školu i zavoljela sam klavir. Muzička škola je danas opremljena savremenim instrumentima i ima puno profesora, a ova škola je bila presudna da ja svoj cijeli život posvetim muzici“, naglasila je Gudelj.