Koncert2.jpg

U pozorišnoj sali Kulturnog centra održano je veče vokalno-instrumentalne muzike (prosvjetiteljski koncert) S.V.Rahmanjinov "Romanse i scene iz najpoznatijih opera".

Ovo je drugi u nizu koncerata koji organizuje Muzička škola Trebinje u sklopu proslave jubileja 70 godina rada.

Kompozitorski opus S.V.Rahmanjinova se smatra simbolom svega ruskog, a on sam je statistički najčešće izvođen ruski kompozitor na svijetu.

Rahmanjinov je više od 25 godina proveo van Rusije, u zapadnoj Evropi i Americi, prvo putujući, kao kosmpolita i virtuoz, kasnije kao emigrant. Prošle godine se obilježavalo 150. godina od njegovog rođenja.

Direktor Muzičke škole Dušanka Babić istakla je da se ovim koncertom Muzička škola pridružuje proslavi ovog datuma.

"Učesnici večerašnjeg koncerta su došli iz Crne Gore i Rusije, puno je truda uloženo da se ovo sve pripremi jer je program veoma zahtjevan. Naši sugrađani znaju da prepoznaju kvalitetnu muziku i odazivaju se uvijek na kvalitetne koncerte. Muzička škola je kroz ovih 70 godina prolazila kroz mnoge teške trenutke, posebno što se tiče kadra, ali sada je situacija drugačija kada su naši učenici postali profesori i predaju u našoj školi. Moram istaći da škola nikada nije prekidala sa radom", rekla je Babić.

Koncert1.jpg

Publici su se predstavili Dimitije Grinih (bariton) Rusija; Tanja Bogdanović (violina) Crna Gora; Anja Avramović (klavir) Francuska, Crna Gora i Sara Vujošević-Jovanović (sopran) Crna Gora koja je doc.dr muzikologije i predstavila je Rahmanjinova kroz zanimljive priče o njegovom životu i djelu.