Koncert dragan jelacic1.jpg

Povodom Međunarodnog festivala muzike "U susret jubileju", kojim Muzička škola slavi 70 godina postojanja i rada, u Muzeju Hercegovine je održan koncert Dragana Jelačića na harmonici.

Jelačić je u jednočasovnom koncertu izvodio djela Kusjakova, Granadosa i Skarlatija, a gost na koncertu je bio Stefan Grubač, učenik trećeg razreda Muzičke škole u klasi profesora Violete Popadić za koju Jelačić kaže da ga je uvela u svijet muzike.

Lijepo je bilo slušati našeg sugrađanina koji je u prepunoj sali oduševio sve prisutne koji su ga toplim i dugotrajnim aplauzom nagradili, a posebno su bili ponosni njegovi roditelji, profesori, drugovi...

Jelačić je nakon završene Muzičke škole u Trebinju diplomirao na Filološko-umjetničkom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu, Odsjek za muziku, Katedra za harmoniku, u klasi profesora Vojina Vasovića. Trenutno pohađa postdiplomske studije.

Tokom školovanja bilježi brojne nastupe i ostvaruje zapažene rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima u Ugljeviku, Kragujevcu, Beogradu, Puli, Pragu, Gracu...

"Na takmičenja sam najviše išao tokom srednje škole jer se tada svira zahtjevniji program koji se izvodi na fakultetu. Tada se kalimo i tada se svira stepenica koja je iznad onoga šta se zahtijeva u srednoj školi. Žiri na takmičenjima su profesori sa Akademija i na taj način vas prate. Kad sviram u Trebinju nekako mi je drugačije. Poseban je osjećaj, uzbuđenje i drugačije kada vidim poznata lica u publici", iskren je Jelačić.

Koncert dragan jelacic2.jpg