Poslije skoro 70 godina Trebinje je ponovo dobilo izlaz na more, jer je crnogorska vlast, kako saznajemo, kasno sinoć podlegla pritisku diplomata iz naše države, koji su po hitnom postupku tražili da se Sutorina vrati srezu trebinjskom.

sutorina trebinje

Iz više izvora potvrđeno je za portal TrebinjeLive.info da za ovu odluku u početku nije bilo crnogorsko rukovodstvo, ali na kraju je ipak pristalo i Trebinju su vratili ono što je 1947. godine Đuro Pucar poklonio svom kolegi Blažu Jovanoviću, uz blagoslov tadašnjeg ministra u Narodnoj vladi druga i narodnog heroja Vlada Šegrta.

Ova vijest jutros je, kako saznajemo, dočekala i trebinjske rukovodioce, koji ni dalje ne mogu da vjeruju koliku diplomatsku spretnost imaju naši predstavnici u Podgorici. Već su počele kalkulacije, a zvanične informacije biće objavljene danas iza podne.

Sutorina i sedam kilometara morske obale već su zainteresovali najmoćnije ljude regiona, a očekuje se i borba između ruske i evroatlanske flote ko će prije "uploviti". Ono što raduje gradske vlasti u Trebinju jeste podatak da ko god uplovi plaćaće naknadu, pa će popuniti mnogobrojne rupe u budžetu.

Iz zvanične Banjaluke još uvijek ne žele da komentarišu ovaj događaj, ali tvrde za naš portal da će ukoliko već sutra krenuti sa izradom potrebne dokumentacije za izgradnju autoputa Trebinje - Sutorina, kako bi se sada odvojeni dio grada povezao sa centrom.

Stanovnici Sutorine kažu da im je svejedno gdje žive, ali ipak napominju da im je i te kako drago što su pripali Republici Srpskoj i Trebinju, jer su navikli da često mijenjaju države.

Portal TrebinjeLive već od 3. aprila imaće dopisnika iz Sutorine, kako naši sugrađani u tom dijelu grada ne bi bili zapostavljeni.

Naravno, sve ovo je samo prvoaprilska šala!