Najviši predstavnici lokalne vlasti Grada Trebinja sutra u ranu zoru, oko 6.00 časova, položiće kamen temeljac za izgradnju fabrike tekstila u selu Grab, na Zupcima. Ovom investicijom, zaposliće se oko 300 građana i građanki Trebinja, najavljuju predstavnici vlasti.

kamen temeljac grab zupci fabrika

Iako je ranije planirano da se fabrika otvori u jednoj staroj školi u Grabu, zbog njene dotrajalosti ipak je odlučeno da se pogon, sa prodavnicom cipela i papuča, napravi na samo stotinjak metara od magistralnog puta Trebinje - Herceg-Novi. U pogone će biti instalirana najsavremenija oprema, a potrebnu infrastrukturu obezbijediće Grad Trebinje.

Svečanosti će prisustvovati i najviši zvaničnici Evropske unije u BiH, koji će, kako nezvanično saznajemo, sletjeti na Aerodrom "Zupci".

Nakon polaganja kamen temeljca, po protokolu, planiran je radni doručak u jednom obližnjem restoranu. Pozivaju se zainteresovani građani Zubaca i Trebinja da sutra prisustvuju polaganju kamen temeljca, ali i radnom doručku, jer, kako ističu opštinari, biće mesa i vina za sve zainteresovane.

Da bi prkosili aktuelnoj gradskoj vlasti, već prekosutra novi kamen temeljac položiće predsjednik republike i vlade, ali samo ne na Zupcima, već u centru grada, blizu stadiona „Police“, a zatim će posjetiti zatvoreni bazen i "Trebinje rizort".
Nažalost, danas je ipak samo Međunarodni dan šale... Aprili-li-li