U prepunoj sali Hotela "Leotar" večeras su djeca i učiteljice Dječije igraonice "Ciciban" iz našeg grada napravili jednočasovni kolaž program posvećen mamama u čast i ujedno obilježili svojih petnaest godina uspješnog rada.

ciciban osmi mart 2015

U šarolikom svečanom programu bilo je neobičnih igara, pjesama, plesa sa koreografijom, smiješnih dramatizacija što je oduševilo oko sto dvadeset gostiju koji su ih nagradili gromoglasnim aplauzima. Bilo je tu i smijeha do suza. Zadivili su nas mali Cicibani koji su ovu svečanost ozbiljno shvatili i pokazali koliko oni znaju da vladaju scenom i novim nepoznatim prostorom, koji je bio prekrasno uređen.

Voditelji programa su bili dama sa "Balskog dvora" u prelijepoj haljini i "Snježana" sa svojim patuljcima - malim Cicibanima. Ostale učiteljice bile su tu da daju podršku i sigurnost djeci, a oni su sami, kao pravi profesionalci, izveli program do kraja.

ciciban osmi mart 2015

Glavni organizator i finansijer ovoga projekta naravno bila je Dječija igraonica "Ciciban", uz vjerne prijatelje - sponzore koji su nagradili svaku mamu vrijednim poklon-bonom.

Na kraju je bio zajednički ples djece i roditelja, a zatim i uručivanje poklona, čestitke za 8. mart i cvijeta, koje su mali cicibani izrađivali tokom likovnim radionica.

Ovakve i slične kulturne manifestacije radi jedino Dječija igraonica "Ciciban", te su postali brend u regionu, što je za svaku pohvalu, i u ovome ih treba maksimalno podržati, kažu zadovoljni roditelji.

Iskrene čestitke djeci, učiteljicama i roditeljima želi i portal TrebinjeLive.

ciciban osmi mart 2015

ciciban osmi mart 2015

ciciban osmi mart 2015

ciciban osmi mart 2015